Bivša Miss SAD-a prije smrti je pisala: Društvo nije ljubazno prema onima koji stare

Foto: Instagram

CHESLIE KRYST, bivša Miss SAD-a, koja je proteklog vikenda preminula u New Yorku, prošle je godine napisala esej uoči svog 30. rođendana. Raspravljala je o svojoj borbi s vremenom, o internetskim trolovima te istaknula kako traži svoju svrhu i radost.

"Svaki put kada kažem da punim 30, malo se naježim. Društvo nikada nije bilo ljubazno prema onima koji stare, naročito prema ženama. Tek su povremene iznimke za neke od bogatih i poznatih", napisala je Kryst u eseju, prenosi Insider.

"Navršavanje tridesete godine je kao hladan podsjetnik da mi ponestaje vremena da budem važna u očima društva. Nakon godine kakva je bila 2020., pomislili biste kako smo naučili da je starenje blago, a zrelost dar u kojem ne može svatko uživati. Kako da uzdrmam nepokolebljive norme društva, kad se suočavam s nemilosrdnim otkucajem vremena?" dodala je.

Cheslie je priznala i da joj je školovanje bilo dosta naporno. Nakon što je diplomirala na fakultetu, nastavila je školovanje na sveučilištu u Sjevernoj Karolini, a istovremeno je željela steći diplomu s prava i MBA.

"Govorili su mi da nisam dovoljno lijepa da budem Miss SAD-a"

"Zamalo sam umrla koliko sam radila, doslovno. Naposljetku mi je osmodnevni boravak u lokalnoj bolnici dao do znanja da moram razviti drugačije perspektive", napisala je Kryst. Također, njezina su se razmišljanja promijenila otkako je osvojila titulu Miss SAD-a.

Navela je kako izgleda drugačije od "tipičnih djevojaka s izbora", koje bi "trebale biti visoke i vitke, imati bujnu kosu i ubojito hodati".

"Ipak sam pobijedila, ali ne mogu vam opisati koliko sam puta na društvenim mrežama brisala uvredljive komentare. Govorili su mi da nisam dovoljno lijepa da budem Miss SAD-a te da je moje tijelo previše mišićavo. A to je bio samo moj izgled", napisala je.

Na kraju eseja napisala je da je učinila sve što je htjela. 

"U 30. godinu ulazim tražeći radost i svoju svrhu - to mi se čini kao moja slatka pobjeda", istaknula je.

Preminula u 31. godini

Podsjećamo, Cheslie Kryst tragično je preminula u 31. godini. Prije smrti Cheslie je objavila fotografiju na Instagramu uz koju je poručila: "Neka vam ovaj dan donese odmor i mir." 

Kryst je inače bila odvjetnica za građanske parnice podrijetlom iz Sjeverne Karoline. Nastojala je pomoći u reformi američkog pravosudnog sustava, a naročito se zalagala za zatvorenike za koje je smatrala da su nepravedno osuđeni. Također je radila kao dopisnica za informativnu stranicu ExtraTV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.