"Bilo ga je teško gledati": Otkriveni detalji o posljednjim danima Seana Conneryja

Foto: EPA

GLUMAC Sir Sean Connery, mnogima najdraži James Bond, preminuo je 31. listopada 2020. u dobi od 90 godina. Preminuo je u snu, a kao uzrok smrti navedeni su upala pluća, zatajenje dišnog sustava, starost i fibrilacija atrija - nepravilan rad srca. Sada su otkriveni detalji o njegovim posljednjim danima života. Seanova supruga Micheline Roquebrune kazala je da se Sean prije smrti borio s demencijom.

Njegov bliski prijatelj Brendan Lynch u novoj knjizi Herbieja J Pilata, Connery, Sean Connery: Before, During, and After His Most Famous Role, kazao je da glumac nije želio nikoga viđati prije smrti.

"Budući da mu uopće nije bilo dobro, Micheline me na kraju zamolila da ga vidim barem nakratko. Nije želio da se oko njega motaju ljudi koje ne poznaje, pa sam svratio u posjet", rekao je Lynch.

Nije bio sposoban završiti rečenicu

Kaže da je zaplakao kada je vidio u kakvom je Connery stanju.

"Plakao sam jer sam vidio ovu planinu od čovjeka, ljudskog bića monumentalnog postignuća, u tako užasnom stanju: slab (i mentalno i fizički), nesposoban nastaviti razgovor ili završiti rečenicu.

Vidjeti njegovo tijelo tako slabo i manjkavo na samom kraju... bilo je jako tužno. Pokušali smo razgovarati. Pokušao sam mu reći što se događa u svijetu sporta, iako sam znao da ne razumije baš sve", rekao je Lynch. 

Autor knjige napisao je da je Seana pred kraj, kad je bio slab, "bilo teško gledati".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.