"Ako imate dečka, ne javljate se": Je li ovo najgori oglas za posao koji ste ikad vidjeli?

Foto: Facebook

NOĆNI klub iz Benidorma u Španjolskoj našao se na udaru nakon objave oglasa za posao u kojem ženama poručuju da moraju biti slobodne i nositi štikle ako žele raditi za njih. Oglasom se traže "zgodne i fit djevojke", a onima koje "imaju ljubomorne dečke" poručuje se da se ne moraju ni truditi prijaviti. Oglas je objavio klub Richard New Look na obali Benidorma, a reakcije na njega su žestoke.

Facebook stranicu kluba svojim su komentarima zasule uglavnom žene, koje osim što objavljuju bijesne osvrte i pokušavaju srušiti rejting bara, pišu i komentare o oglasu, označavajući ga "diskriminatornim" i "ponižavajućim".

"Tražimo djevojke, starosti 18+, zgodne i s dobrim tijelom te puno iskustva u miješanju pića i dobrim odnosom s ljudima. Odgovorne i sing. Ne želimo da nam oko kluba vise ljubomorni dečki koji vas čekaju u 5 ujutro da vas voze doma ili vise po klubu pokušavajući vas kontrolirati. To su uvjeti, jednostavno i iskreno, a ako vam se ne sviđaju nemojte trošiti naše vrijeme i javljati se na oglas. Obvezno je da nosite štikle ili platforme", pisalo je u oglasu.

Žene su se javile, ali ne da se prijave na oglas, već da izraze svoje mišljenje o njemu.

"Vi ste seksistička i odvratna rupa", piše jedna žena.

Julio Granado, šef kluba, nakon napada obrisao je oglas za posao, a tvrdi da je dobio i nekoliko prijetnji smrću.

"Ne želimo da cure rade, a ljubomorni dečki ih nadziru. To se događalo prije i dovodilo je do groznih svađa. Možete napisati fizičke zahtjeve kad tražite muškarca za posao, ali kad to napravite za žene, izbije rat", rekao je za Daily Mail. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.