Total Recall: Totalni remake redatelja Underworlda

TOTAL Recall, jedan od najpopularnijih SF filmova prve polovice devedestih, film koji je nas je upoznao sa suptilnom trash estetikom Paula Verhovena uz tada malo poznatu Sharon Stone i čovjeka sa najtvrđim izgovorm engleskog jezika, Arnoldom Schwarzeneggerom, ove godine dobija posve novu verziju koja je različita u dovoljno detalja da se fanovi originalnog filma naljute. Redatelj je specijalist za Underwold, Len Wiseman.

Wiseman je specijalist za Underworld jer od pet kino filmova koje je do sada režirao, svi su iz Underworld serije, izuzev jednog: Live Free or Die Hard, zadnjeg dijela sage o John McClaneu, filmu koji je megalomanska akcijska gozba. Umjesto Sharon Stone, tu je Kate Beckinsale, očit izbor redatelja Underworlda, dok umjesto Schwarzija imamo Colina Farrella. Tu je još i Bryan Cranston iz serije Breaking Bad, odnosno otac Malcolma u sredini. Dakle, glumačka postava je solidna, a kvaliteti filma pomaže i činjenica da je ova verzija također bazirana na priči velikana znanstvene fantastike Philipa K. Dicka, 'We Can Remember It For You Wholesale'. Fanovi originala se ljute jer izgleda da ova verzija neće imati nikakve veze sa Marson; naime, sve dosadašnje najave uopće ne spominju Crveni planet, ključni faktor priče originalne verzije.

Radnja je (naravno) smještena u budućnost u kojoj se svjetske supersile – Euroamerica i New Shanghai – bore za globalnu dominaciju. Tvornički radnik Doug Quaid (Farrell) počinje sumnjati da je špijun, ali ne može shvatiti za koju stranu radi. Iako ima prekrasnu ženu koja bi ga trebala usrećivati (Beckinsale), Quaid je iscrpljen te odluči otići na odmor, i to virtualni, u vlastitoj glavi, takozvani 'mind-trip'. Stoga odlazi i Rekall, firmu koja služi kao virtualna turistička agencija za podsvijest. Putovanje krene u krivom smjeru, i Quaid postane tražen čovjek, te mora bježati od policije, kojom upravlja kancelar Cohaagen (Cranston). Jedina osoba kojoj možda može vjerovati je pripadnica pobunjenika Melina (Jessica Biel) koja radi za šefa otpora Kuata (Bill Nighy). Linija između stvarnog svijeta i snova postaje tanja nego u tipičnoj epizodi Dylan Doga, a Quaid mora otkriti svoj pravi identitet i zadatak koji mora obaviti.

Novi Total Recall u svjetska kina dolazi 3. kolovoza, provjerite što možemo očekivati preko prvog trailera. Da ne bi sve ostalo na ovom, uživajte u sada već legendarnom "nastupu" Schwarzeneggera u DVD komentarima originalnog filma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.