"Sjećanje na Tina" : Program u spomen na pjesnika Tina Ujevića



U PONEDJELJAK 12. studenoga u 18 sati u gostionici "Tip –Top", Gundulićeva 18, poznati umjetnici Goran Matović, Tonko Maroević, Vesna Tominac Matačić i Boris Svrtan priređuju program "Sjećanje na Tina". Kroz fragmente iz Ujevićeva opusa glumci i pjesnici otvaraju novi dijalog s kolosalnim pjesnikom.  Nakon dramatičnih najava da će na mjestu gostionice "Tip –Top" ( Blato) niknuti  "Steak house"  uznemirila se kulturna javnost.

Gostionica "Tip-Top" ušla je u memoriju grada najviše kao gostionica u koju je zalazio ( od 1940. – 1955.godine) Tin Ujević, najveći pjesnik hrvatskoga jezika. Dok je u gostionici boravio Tin to je bio prostor od veličanstvenog duha.

Zahvaljujući Tinu, gostionica "Tip-Top" postala je mjesto susreta ljudi od duha. Od  1961. književnik Marino Zurl pokreće program "Sjećanje na Tina", a od 1980. nastavlja ga Goran Matović uz mnogobrojne umjetnike. Program "Sjećanje na Tina" obnavlja se svake godine na dan smrti velikog pjesnika, pa će to i ove godine biti događaj bez kojega je Zagreb nezamisliv.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.