Sijamske blizanke koje su uspješno razdvojene nakon rođenja danas slave prvi rođendan

Screenshot: YouTube

IAKO SU šanse da prežive bile jako male, blizanke Rosie i Ruby Formosa danas slave svoj prvi rođendan.

Kad su Angeli liječnici u šesnaestom tjednu trudnoće rekli kako nosi sijamske blizance bila je u potpunom šoku. Ni ona ni suprug Daniel nisu vjerovali da će djevojčice preživjeti, pogotovo nakon što im je u bolnici rečeno da se pripreme za najgore, donosi The Sun.

Naime, prema podacima Sveučilišta medicinskog centra u Marylandu na svakih 200 tisuća poroda rađa se jedan par sijamskih blizanaca. Oko 35 posto rođenih živi smo jedan dan, a opća stopa preživljavanja iznosi pet do 25 posto.

Rosie i njena seka Ruby svoj život duguju liječničkom timu od petnaest ljudi, a tu su i medicinske sestre koje su uspješno asistirale prilikom njihovog dolaska na svijet. Budući da im je život bio u velikoj opasnosti, odmah nakon rođenja hitno su operirane, a sama je operacija trajala pet sati. Na svu sreću završila je s pozitivnim ishodom, pa su djevojčice već nakon dva tjedna puštene kući.

Ni godinu dana nakon rođenja, veza između djevojčica nije oslabila. Štoviše, toliko je jaka, pa se one ne razdvajaju gotovo ni minute. "Obje su veoma sretne, ali i odlučne. Predivno ih je gledati kako rastu i svaki njihov dan smatram blagoslovom jer sam mislila da ću ih izgubiti nakon rođenja. Ruby je tatina djevojčica. Kad ga vidi odmah počne skakati od sreće. Rosie je više privržena meni", kaže mama djevojčica koje imaju i petogodišnju sestru Lily. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.