Ribič iz Srbije oduševio i svjetske medije: "Leskovčanin dizajnirao peć koju nosi na leđima dok peca"

Screenshot: YouTube

PISALI smo o snalažljivom ribiču iz Srbije, točnije iz Leskovca, koji je završio na YouTubeu zbog svog neobičnog izuma - peći koju nosi na leđima i koja ga grije, ali i na kojoj će kasnije pripremiti ribu koju upeca. Priča je postala hit na YouTubeu, a potom je završila i u stranim medijima.
 
"Srpski ribič sagradio peć na ugljen koju s dimnjakom nosi na leđima da ga grije dok peca", piše u naslovu Daily Mail. 45-godišnji Aleks Mijatović otkrio je i kako je došao na ideju za svoj izum. Naime, kako je stalno imao problem s niskim temperaturama, posebno zato što je na pecanje odlazio rano ujutro ili kasno navečer, neprestano je razmišljao o mogućem rješenju, a onda mu se jedne večeri "upalila lampica". 
 
"Topla odjeća nije mi pomagala, stalno sam razmišljao kako riješiti taj problem, a onda mi se jedne večeri rješenje ukazalo u snu", kaže Mijatović. "Sanjao samo mobilnu peć na leđima koja ne samo da će me grijati nego ću na njoj odmah moći i pripremiti ulov. Kad sam se probudio, znao sam točno što mi je činiti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.