Radikalna transformacija: Bivši kriminalac, nasilnik i narkoman postao svećenik



BIVŠI kriminalac koji je, između ostalog, konstantno krao novac iz crkve, odlučio je potpuno izmijeniti svoj život, prekinuti s krađama i postati - svećenikom. Velečasni Mark Rowan u životu je proveo 17 godina konstantno izlazeći i ulazeći u zatvor, a njegova je svakodnevica bila ispunjena krađom, konzumacijom lakih i teških droga te izrazito nasilničkim ponašanjem.

No, ovaj je 41-godišnjak nakon izlaska iz zatvora 2000.godine, odlučio svoju "kriminalnu odoru" zamijeniti svećeničkom. Upisao je teološki fakultet na kojem je proveo pet godina prije nego što je postao pastorom u Devonu, prenosi Daily Mail.

"Postao sam svećenikom i to je sad moje doživotno zanimanje. Živio sam životom u kojem ne bih činio ništa protuzakonito jedino kad bih spavao. Bio je to velik korak za mene i drago mi je što su me ljudi ovdje prihvatili bez obzira na moju 'mutnu' prošlost i tetovaže koje imam po tijelu", naglasio je novopečeni svećenik.

Osim što je promijenio svoje zanimanje, Rowan je pronašao i djevojku, kliničku psihologinju Andreu kojom se uskoro i oženio. A svoju tranziciju u svećenika opisao je u knjizi naslovljenoj "Condemned" u kojoj je spomenuo i svoje ovisništvo o heroinu. Trenutno je u procesu izgradnje prihvatilišta za pomoć problematičnim mladim osobama.

"Mnogi moji prijatelji sad su u zatvoru ili su mrtvi. Ne želim takvu sudbinu i ovim mladim ljudima, zato smatram da je potrebno učiniti nešto da im se pomogne. Moj slučaj može im poslužiti kao primjer da je moguće živjeti normalnim životom", kaže Rowan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.