Preživljavanje uz pet zvjezdica: Hotel "Noina arka"



DOBRO osvjetljenje, prozračne sobe, mnoštvo zelenila i usluga od pet zvjezdica – sve su ovo odlike jednog od najzanimljivijih hotela na svijetu. No, ono po čemu se "The Ark" hotel razlikuje od ostalih jest dodatna mogućnost koju nudi. Naime, ruski arhitektonski studio "Remistudio" ponudio je prije par godine rješenje u slučaju velikih poplava koje bi mogle zahvatiti Zemlju u budućnosti, prenosi Daily Mail.

"The Ark" ima mogućnost egzistirati autonomno na površini vode, a dizajniran je kao bioklimatološka zgrada od 7 razina koja svojim stanarima omogućuje preživljavanje više mjeseci. Njegova konstrukcija u obliku školjke, tvrde dizajneri, dovoljno je kvalitetna i čvrsta da izdrži i jače potrese. S obzirom na "zeleni" okoliš, hotel obiluje vegetacijom koja pospješuje kakvoću zraka, a nudi i bogate izvore hrane.

"Hotel 'The Ark' je pokušaj da se odgovori na izazove modernog doba. On omogućuje preživljavanje pomoću jednog nezavisnog sustava. Sve biljke su strateški odabrane, a proziran krov omogućuje dovoljno svjetla za njihov uzgoj te vidljivost u sobama. Smatramo da je to dobro rješenje za 'krizna' vremena koja, nadamo se, neće doći tako skoro", naglasio je Alexander Remizov, predstavnik "Remistudia".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.