Pretvorite vodku u bilo koje drugo alkoholno piće

VODKA je tradicionalno rusko piće, ali kvaliteta varira. Ako imate najjeftiniju čiji okus graniči s odvratnim, onda proizvođač pića Still Spirits Top Shelf za vas ima rješenje: dodatak koji će vodku pretvoriti u bilo koje drugo žestoko piće. Kako? Saznajte.

Still Spirits Top Shelf proizvodi ekstrakte okusa za alkoholna pića, a njihov najnoviji asortiman je kolekcija jakih aroma koje dodavanjem neutralnom žestokom piću tom piću daju drugačiji okus, ovisno o tome koji ekstrakt odaberete. Vodka, i to ona jeftinija, idealna je za korištenje ovog "magičnog napitka", jer je neutralnog okusa koji se lako poništi dodavanjem ekstrakta. Na taj način od neutralne žestice ili vodke možete dobiti džin, viski, rum, apsint – izbor je širok.



Sama proizvodnja ovih ekstrakata alkoholnih okusa nije jednostavan proces. Still Spirits su za osnove svojih aroma uzeli prestižne predloške: za okus pod nazivom Tennessee Bourboun, predložak je okus Jack Danielsa, a za Blue Jewel Gin, predložak je Bombay Sapphire. Da bi dobili odgovarajuće arome, znanstvenici Still Spiritsa koristili su plinski kromatograf kako bi utvrdili koje su aromatske komponente najbitnije za okus određenog pića. Primjerice, neke vrste tradicionalno pripravljenog viskija imaju i do 1300 različitih aromatskih komponenti, a Still Spirits testiranjem dolazi do onih najbitnijih, te njih odabire za odgovarajući ekstrakt.

Možda nećete prepoznati točnu marku džina ili burbona na koju su Still Spirits ciljali, ali njihov "magični napitak" doista mijenja okus neutralnih žestica, što će razveseliti mnoge cugere koji bi htjeli piti finije, ali i ekonomično.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.