Odlazak legende: Umro popularni Savo iz Kikinde



PLANETARNI borac za pravdu i YouTube legenda Savo iz Kikinde, u noći između petka i subote ugušio se u dimu u svom stanu u centru Kikinde. Prema izvješću policije, Savo Savanović zaspao je s upaljenom cigaretom koja je upalila deku, a potom se požar proširio na cijelu sobu. Nesretnik je, tvrde nadležni, preminuo od posljedica gušenja, a potom i izgorio.

Običan čovjek koji se na svoj specifičan način narugao sistemu, postao je u vrlo kratkom vremenu nevjerojatno poznat. Video u kojem se Savo obračunava s "kikindskim jajarama, milijarderima i licimurima" pogledali su milijuni ljudi, a prije nekoliko godina, obožavatelji su mu posvetili grupu na Facebooku.

Slava koju je stekao, donijela mu je i mnoge prednosti – ljudi koji bi došli u Kikindu nikako ne bi željeli propustiti priliku fotografirati se s njim, zaradio je i nešto novca, a gostovao je i u jednoj TV emisiji.



Sahranjen je u ponedjeljak o trošku grada, tj. komunalne tvrtke "Šesti oktobar". Ispratilo ga je petnaestak sugrađana, koji su nekako saznali za službenu sahranu. Rodbine nije bilo, jer je Savo i nema u Kikindi, osim mlađeg brata, koji je već nekoliko mjeseci u bolnici.

Njegov monolog s YouTubea koji ga je proslavio inače je insert iz kratkog filma "Bratski ples", koji je 2003. godine snimila Dragana Latinović, redateljica iz Kikinde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.