Odabrani superfinalisti "X Factora": Žiri izbacio "brend ovog natjecanja"

Foto: Press

"X FACTOR" ulazi u završnu fazu, a večeras je bila polufinalna večer u kojoj je, prema glasovima publike, odabrano šest superfinalista koji će nastupiti u Kombank Areni 21. lipnja. Večer je bila u znaku "Pjesama s posvetom" koje su izabrali sami natjecatelji, a posvetili su ih uglavnom frendovima, obitelji... pa i glasačima, odnosno publici.

Osam preostalih natjecatelja borilo se za mjesto u superfinalu, a nastupila su i četiri specijalna gosta - Lukijan Ivanović, koji je prošle godine stigao do finala, crnogorski umjetnik Slavko Kalezić koji je u prošloj sezoni bio natjecatelj i voditelj, a koji je svoj singl ‘’Feel the love’’ posvetio Isidori Bjelici koja se po drugi put bori s rakom, Vlaho Arbulić, hrvatski maneken "koji gradi i glazbenu karijeru", inače dečko Tatjane Dragović, te Jacques koji je otpjevao svoj hit ‘"Nov čovjek".

Prvi je nastupio Antonio Krištofić s pjesmom "Iz jednog pogleda". "Ti si jednostavno sjajan, ali ne samo kao pjevač, nego i kao čovjek, cijeli naš tim je uspio u nečemu u čemu drugi timovi možda nisu - međusobno se podržavamo i šaljemo svima poruku o bratstvu i jedinstvu u ovoj regiji", rekla mu je Aleksandra.

Zatim je nastupila Magdalena Bogić, izvela je pjesmu "Ginem". "Imaš tako malo godina, a toliku snagu, toliku raskoš u glasu...", rekao joj je Joksimović. "Izvrsno", bio je kratak Massimo, a Aleksandra joj je rekla da je "prelijepa". Korisnici na Facebooku primijetili su, pak, da je Nikolina Ristović (Pišek) krivo izgovorila njeno prezime pa su krenule kritike na račun voditelja i produkcije, a rasprava je živnula nakon još jednog verbalnog, a potom i tonskog gafa koji je uslijedio dok je nastupao bend 9Control.

Grupa 9Control je izvela stvar "Rule the world", no tijekom izvedbe došlo je do tehničkih smetnji. "Ne mogu vjerovati da je produkcija još tako katastrofalna, a polufinale je. Sramota"", komentirala je jedna korisnica na Facebook stranici "X Factora". No, Massimo je bio optimističan: "Moguće da ništa od ovih problema nije otišlo u eter", rekao je, a onda dodao: "Kada se meni to dogodi, ja sam većinu koncerta vrlo tužan. Znam koliki vam je to bio šok. Ali vi ste hrabri i odradili ste to do kraja. "Bolje bi bilo da se tonac sabere i napravi posao kako treba, jer ovdje ne smije biti grešaka!", bila je oštra Aleksandra, pa je dodala: "Bravo, bravo, bravo!".

Massimo je zatim energično najavio Amela Ćurića koji je otpjevao dva hita, "Teške boje" i "Are you gonna go my way". I žiri i publika bili su oduševljeni, a onda je Huljić komentirao: "Ne sviđa mi se boja tvojih patika, ne sviđaju mi se tvoja koljena, ne sviđaju mi se tvoje naočale...Moram naći nešto što mi se ne sviđa, jer si bio jednostavno fantastičan". Pohvale je maestralno priveo kraju Massimo: "Što reći dragi moj? Bio si izvrstan! Ja sam jednostavno bio opušten i uživao sam u izvedbi, kao da sam na nekom koncertu". "Hvala, šefe", rekao mu je Amel.

Iva Ćurić otpjevala je pjesmu "Klinka" grupe S.A.R.S. "Razmišljao sam hoćeš li opet pjevati nešto na engleskom pa da ti to mogu primijetiti. Ali odabrala si ovo. Tvoj glas... ja takve glasove zovem 'apaurinskim', to je kao melem, smiruje, mazi...", rekao je Massimo. "Imaš strašnu karizmu. Blistaš. Čim izađeš na scenu, imaš nas u šaci", rekla joj je Aleksandra, dok je Huljić rekao kratko: "Oni su mi potrošili sve pohvale. Ostaje mi jedino da ti pohvalim stajling".

Highway trio izveo je pjesme "Par godina za nas" i "Ti si sav moj bol". Joksimović je sto puta rekao "bravo". "Sjajan nastup. Najbolji. I ja sam svirao EKV. Vi nastupate u Areni", rekao im je. A zatim je komentirao Massimo. "Bilo mi je malo teško to slušati. Puno sam radio s njima. Milan je imao nešto proročansko u sebi, s tom pjesmom 'Par godina za nas'..., rekao je. " "Vi ste me natjerali da slušam EKV. Ja njih nikad nisam slušao, bio sam u nekom drugom filmu", pohvalio se Huljić.

Bobi Mojsovski otpjevao je stvar "Counting stars". "Barataš vokalom senzacionalno, pravi si reprezentativac Makedonije, dobro pjevaš, izgledaš pitomo, dobra duša... Eto, želim tebi i Makedoniji da ih predstavljaš u Areni"; rekao mu je Huljić. "Čini mi se da je Makedonija dobila predstavnika na Eurosongu iduće godine. Toliko si dobro pjevao da razmišljam o tome jesu li to upravo bili najviši tonovi koji su ikad otpjevani, mislim, u muškom rodu", dodao je Joksimović. "Ja se slažem s njima, uzeli su mi riječ iz usta, ali moram ti reći i ovo - kocka je odavno bačena, a ti si je bacio večeras. Jako si puno riskirao ovom pjesmom...", rekao mu je Massimo. Aleksandra je bila kratka: "Ja znam da se mi vidimo u Areni 21. lipnja".

Adnan i Tarik izveli su miks hitova "Kako sam te voljela", "Sve je laž" i "Smoke on the water". "Ovo nije bilo lako izvesti. Ali ste se snašli dobro. Odlično", rekla je Aleksandra. "Ovo je vjerojatno vaš najbolji nastup. Iako mi je malo 'Smoke on the water' bio višak, to mi možda baš niste vi. Ali sve skupa je bilo super"; dodao je Joksimović. "Falilo mi je nešto iza vas na bini", sjetio se Massimo komentirati scenu. "Ali sve ostalo je bilo super", dodao je. "Nadmašili ste sami sebe. Vi ste brend koji je obilježio ovaj 'X Factor'", pohvalio ih je Huljić.

To je bio zadnji nastup što se natjecatelja tiče. Uslijedilo je glasovanje, a dok je regija glasala, nastupali su specijalni gosti večerašnje emisije - Lukijan Ivanović, Slavko Kalezić i Vlaho Arbulić, koji je premijerno izveo svoju pjesmu "Bla, Bla".

Publika je u međuvremenu rekla svoje. Dalje idu: Iva Ćurić, Highway trio, Bobi Mojsovski, Amel Ćurić i grupa 9Control. Najmanje glasova imao je Antionio Krištofić, a pjesmu spasa pjevali su Magdalena Bogić te Adnan i Tarik. Žiri je odlučio da dalje ide Magdalena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.