Novo otkriće u slučaju nestanka Amelije Earhart: Imamo dio njezina aviona

Foto: TIGHAR

SKUPINA istraživača koji već dugi niz godina istražuju nestanak Amelije Earhart ovih su dana izdali službeno priopćenje u kojem stoji kako su uspjeli identificirati dio aviona američke avijatičarke.

Naime, radi se o dijelu koji je pronađen još 1991. na nenastanjenom pacifičkom atolu Nikumaroro, a u TIGHAR-u (The International Group for Historic Aircraft Recovery) su uvjereni kako je pronađena aluminijska ploča zamjenjivala prozor.

"Proporcije, materijal i raspored zakovica jedinstven je i karakterističan za njezin avion Lockheed Electra kao što je otisak prsta karakterističan za pojedinca", rekao je direktor TIGHAR-a Ric Gillespie.

Discovery piše i kako otkriće baca novo svjetlo na istragu nestanka legendarne letačice.

priopćenju stoji kako je "sonarna anomalija otkrivena na dubini od 182 metra zapadno od otoka zapravo izgubljena letjelica". Štoviše, ako se otkriće pokaže autentičnim, to bi značilo da se Earhart i njezin navigator Fred Noonan nisu srušili već su bili prisiljen sletjeti na atol gdje su proveli ostatak života. Dodaju i da su na atolu pronašli još ostataka koji bi potvrdili ovu verziju priče.

Sljedeći korak u istrazi dolazi u lipnju 2015. kad će istraživači uz pomoć vozila na daljinsko upravljanje istražiti "anomaliju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.