Nova tema "spore televizije": Petosatni maraton pletenja

Foto: Shutterstock

NORVEŠKA televizijska mreža NRK poznata je po takozvanoj "sporoj televiziji".

Prošle godine emitirali su punih dvanaest sati vatru u kaminu uz popratnu priču o načinu sječe i slaganju drva za ogrjev, a godinu prije njihovo emitiranje broda koji plovi duž arktičke obale trajalo je pet i pol dana.

Sada su najavili "veliki" televizijski događaj koji će se odviti 1. studenog ove godine, a riječ je prijenosu čitavog procesa stvaranja jednog džempera, od šišanja ovce do konačnog odjevnog predmeta. Nastojat će oboriti svjetski rekord koji drže Australci u vremenu potrebnom da se taj proces odvije, a pretpostavljaju kako će im trebati oko pet i pol sati, prenosi Vox Feminae.

Za jedne norveške novine novinar mreže NRK Kristian Elster branio je tu ideju. "Pomislili biste da je riječ o vrlo dosadnoj temi za televizijski program, no gledanost nam je dobra stoga očito postoji publika koju to zanima", rekao je dodavši kako se i sam u slobodno vrijeme bavi pletenjem.

Kako zaista postoji publika koju takav program interesira svjedoči podatak da je NRK prenosio osmosatno putovanje vlakom od Osla do Bergena, a gledanost i potražnja je bila tolika da su bili prisiljeni program reprizirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.