Nina Arianda dobila glavnu ulogu u biografskom filmu o Janis Joplin



PJEVAČICA Janis Joplin preminula je daleke 1970. godine. Iza sebe je ostavila izniman glazbeni opus koji i danas privlači brojne zaljubljenike u dobru glazbu. Nostalgičnost, romantika i blues koji su izvirali iz njenih pjesama poslužili su kao inspiracija brojnim glazbenicima koji su došli iza nje.

Stoga ni ne čudi interes javnosti koji je nastao nakon što je prije nekoliko mjeseci najavljeno da će se snimati biografski film o slavnoj Janis koja je preminula u dobi od samo 27 godina. Tako se šuškalo da bi Janis mogle utjeloviti Pink ili Zooey Deschanel, a informacije o glavnoj glumici i o samom snimanju filma naposljetku su otkrivene tek ovog tjedna.

Tako je potvrđeno da će se za film koristiti budžet manji od 20 milijuna dolara, a glavna uloga je pripala Broadwayskoj glumici Nini Ariandi koja je široj javnosti postala poznata nakon što je ostvarila ulogu u filmu Woodyja Allena, "Noć u Parizu".

Film "Joplin" iduće godine režirat će Sean Durkin, a u njemu će se koristiti 21 pjesma za koju su dobili prava korištenja. Kao inspiracija za scenarij poslužit će knjiga "Love, Janis" koju su objavili novinar Rolling Stonea i Janisina sestra Laura, a objedinjuje pisma koja je Janis slala tijekom svojih turneja, piše američki Deadline.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.