Ne, ne postoji Indijac koji tvrdi da ima 179 godina

Foto: MuseumOfHoaxes

PRIČA o čovjeku po imenu Mahashta Murasi, koji živi u Indiji i ima 179 godina, proteklih je dana počela kružiti internetom.

U njoj stoji da je spomenuti starac rođen 6. siječnja 1835. godine i da je do 1957. godine, odnosno do svoje 122. radio kao postolar. Čak se navodi da je on, s obzirom na to da svoju starost može dokazati, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessu, a postoji i njegova izjava: "Živ sam toliko dugo da su moji prapraunuci mrtvi već godina. Nekako je smrt na mene zaboravila...I sad više nema nade. Kad pogledate statistike, nitko ne umire poslije 150, a pogotovo poslije 170. Čini se da sam besmrtan. Pa kad je već tako, najbolje da uživam!".

Naravnom vijest je lažna, piše MuseumOfHoaxes, kao njezin izvor navodeći satirični portal s lažnim vijestima Worldnewsdailyreport.com. Fotografija je također jedna od onih koje već duže vrijeme kruže internetom, a iako joj se ne zna točno podrijetlo, redovito je se može vidjeti na raznim memovima.

Najstarija osoba koja je ikad živjela još uvijek je službeno Jeanne Calment iz Francuske, koja je u dobi od 122 godine umrla 1997.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.