Navijači Chelseaja šokirali svijet svojim postupkom u pariškom metrou

Screenshot: YouTube

NEKOLIKO navijača nogometnog kluba Chelsea koji su jučer posjetili Pariz zbog prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Chelseaja i Paris Saint-Germaina, šokirali su svijet svojim rasističkim ispadom.

Naime, incident se dogodio u pariškom metrou. Na snimci koja se munjevito proširila internetom i društvenim mrežama, vidimo nekoliko navijača Chelseaja koji crncu ne daju da uđe u podzemnu željeznicu.

Rasističke "mrcine" su stajale na jednom od ulaza, a kada je muškarac pokušao ući, oni su ga u više navrata gurnuli van.

Cijeli slučaj ne bi možda ni bio opisan rasističkim da ekipa huligana nije počela skandirati: "Mi smo rasisti, mi smo rasisti, i to je ono što volimo".

U međuvremenu, Chelsea je preko glasnogovornika kluba izdao službeno priopćenje u kojem stoji:

"Takvo ponašanje je odvratno i za njega nema mjesta u nogometu i društvu. Podržat ćemo sve odluke o kaznenim postupcima koji će biti podnijeti protiv osoba koja su prouzrokovale incident, a ako se utvrdi kako su oni članovi kluba, Chelsea će poduzeti potrebne mjere protiv njih, a one uključuju zabranu odlazaka na utakmice i kupovanje karti".

Vjerojatno je kako će cijeli slučaj i povezanost kluba Chelsea s njim, istražiti UEFA, prenosi Mirror.

Video je snimio Paul Nolan, jedan od slučajnih prolaznika u metrou koji je komentirao cijeli slučaj:

"Čovjek je očigledno bio vrlo šokiran. Na prvu, nije shvatio tko su oni i što se događa pa je pokušao ući i drugi put. Opet su ga gurnuli. To je definitivno bio kulturalni šok za mnoge putnike koje sam čuo da komentiraju, u nevjerici, kako je "to suludo"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.