Naslovnica s bombašem iz Bostona zabranjena u dijelu SAD-a, Rolling Stone brani svoj postupak

Foto: Rolling Stone

NASLOVNICA posljednjeg broja časopisa Rolling Stone izazvala je mnogo reakcija u SAD-u.

Na njoj se nalazi bombaš iz Bostona Džohar Tsarnaev, na fotografiji koju je sam fotografirao, a pritom ga se opisuje samo kao "bombaša", uz navode da se unutar časopisa može pronaći priča o tome kako je "popularnog studeneta koji je puno obećavao iznevjerila njegova obitelj te je zaglibio u radikalni islam i postao čudovište".

A nakon prvih reakcija zgroženih Amerikanaca i medija, u kojim se poziva na bojkot Rolling Stonea i spominje da je "njegov brat Tamerlan ubijen, a Džohar postao rock zvijezda", oglasili su se i neki trgovački lanci koji su odbili prodavati sporni časopis (zasad CVS, Walgreens, Rite Aid i Kmart).

U međuvremenu je Rolling Stone, poznat po svojim kontroverznim naslovnicama, objavio izjavu za medije u kojoj opravdava svoj postupak: "Naše će misli i srca zauvijek biti sa žrtvama napada u Bostonu i njihovim žrtvama. Naslovna priča koju su objavili ovaj tjedan spada u tradiciju novinarstva i Rolling Stoneovu dugogodišnju predanost ozbiljnom i promišljenom obrađivanju bitnih političkih i kulturnih tema. Zbog činjenice da je Džohar Tsarnaev mlad i u istoj dobnoj skupini kao mnogi naši čitatelji, još je važnije da istražimo kompleksnost ove teme te na taj način omogućimo bolji uvid u tragediju koja se dogodila".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.