Najveći internetski trol dobio doživotnu zabranu korištenja Twittera

Foto: Twitter

CHARLES JOHNSON, čovjek koji je svojim pisanjem na Twitteru navukao na sebe bijes javnosti dobio je doživotnu zabranu korištenja te društvene mreže. Johnson je u svađu uvukao dvojicu uglednih novinara New York Timesa, nakon što je napisao da je za iskakanje "Amtrakovog vlaka iz tračnica kriva homoseksualnost".

U nedjelju je trajno suspendiran s Twittera nakon što je raspisao skupljanje financijskih sredstava za "smaknuće" DeRaya McKessona, aktivista za ljudska prava koji je sudjelovao u nemirima u Baltimoreu i Fergusonu, piše Washington Post.

Twitter je isključio nekoliko različitih računa koje je Johnson otvorio, među kojima su @citizentrolling i @freechucknow. On i njegovi odvjetnici podnijeli su tužbu za cenzuru.

"Twitteru ne smeta što ljudi putem te mreže organiziraju pobune i nerede u gradovima, ali imaju problema s mojom posebnom vrstom novinarstva", požalio se Johnson na svom blogu GotNews.com.

On sebe samog smatra novinarom, no javnost ga smatra ekstremnim trolom, koji svojim pisanjem podiže prašinu i uzrokuje brojne polemike. Johnson tvrdi da Twitter ima različite kriterije oko toga što je prihvatljiv govor i namjerava se boriti protiv toga. Svoje fanove pozvao je da objave na svojim profilima molbu da se aktivira profil Charlesa Johnsona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.