Marianne Faithfull: Nisam ubila Jima Morrisona, ali znam tko jest

Foto: Getty Images/Guliver

POZNATA pjevačica i glumica Marianne Faithfull ponovno je probudila priču o frontmenu legendarnih The Doorsa, Jimu Morrisonu.

Naime, njezina nova teorija o njegovoj smrti podigla je prašinu, a sve je započelo kad je stigla u London kako bi promovirala svoj novi album.

U intervjuu za časopis Mojo rekla je da ju je jedan novinar, tijekom njezina posljednjeg posjeta Velikoj Britaniji, pitao zašto je ubila Jima Morrisona.

"Nisam ubila Jima, ali znam tko jest”, rekla je Marianne i podsjetila čitatelje na davnu 1971. kada je u Pariz stigla s tadašnjim dečkom, Jeanom de Breteuilom koji je bio poznat po tome što je rock zvijezdama nabavljao drogu.

Odmah po dolasku u Pariz, Breteuil je rekao da mora do Morrisona, a Marianne tvrdi da je već tada predosjećala da će se nešto dogoditi: "Predosjećala sam probleme. Pomislila sam, uzet ću nekoliko tableta i neću više biti ovdje. A on je otišao do Jima i ubio ga. Uvjerena sam da je to bio nesretan slučaj".

"Možda je šut bio prejak. Nisam znala ništa o tome. U svakom slučaju, svatko tko je na bilo koji način povezan s njegovom smrću danas je mrtav. Svi osim mene", rekla je i dodala da o Breteuilu koji je umro 1971. ne može reći ništa dobro, a o njemu je loše pisala i u svojoj autobiografiji objavljenoj prije deset godina.

De Breteuil se pak, piše Daily Mail, i prije hvalio kako je upravo on prodao smrtonosnu dozu heroina pjevačici Janis Joplin.

Podsjetimo, Morrison je pronađen mrtav u svom stanu u Parizu 3. srpnja 1971. godine, a preminuo je od posljedica srčanog udara izazvanog opijanjem i drogiranjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.