Mani Gotovac otkrila razlog odlaska Edite Majić u samostan

Screenshot: YouTube

EDITA MAJIĆ, poznata hrvatska kazališna glumica, prije 11 godina prekinula je uspješnu karijeru i otišla u samostan sestara karmelićanki u Španjolsku.
 
Tako je postala redovnica u jednom od najstrožih redova na svijetu, u samostanu u kojem se živi potpuno asketskim životom i odvojeno od svijeta.
 
No, Mani Gotovac sada, u intervjuu za T-Portal, otkriva da joj je Edita, inače njena bliska prijateljica, u pismu poručila da "nikada nije bila sretnija".
 
"Bila je najtalentiranija glumica koju sam upoznala u svom životu. No, njezina krhkost, silina emocija, jedna nesretna ljubav i heroin odvojili su je zauvijek od svih nas. Edita je bila na rubu života i drago mi je što je pronašla put da se tome otrgne i nastavi živjeti...
 
Sve je počelo našim 'Gorkim mjesecom' kada je paralelno živjela jednu nesretnu ljubav. Tu je započela njezina priča s heroinom. Ja sam svjedočila svemu. Naša priča se nastavlja kad je vodim u Split da zajedno radimo 'Antigonu'. 
 
U to vrijeme prekinula je tu svoju ljubavnu vezu i teško, vrlo teško to podnosila. Mislila sam da neće izdržati; radila je na predstavi svaki dan i bila na rubu ponora. Bojala sam se za nju, bojala sam se i da će izvršiti samoubojstvo. 
 
Izvela je Antigonu i nakon toga se nismo vidjele godinu dana, a onda sam dobila njezino pismo koje mi je napisala nakon što se zavjetovala Bogu u Španjolskoj. Hodala je bosa kao što hoda i danas.
 
Napisala mi je: 'Znam, Mani, da mi nećete vjerovati, ali ja sam jako sretna i molim Vas da mi pokušate povjerovati.' To pismo čuvam i danas.", prepričava Mani Gotovac te dodaje:
 
"Ovo ljeto na dubrovačkim ljetnim igrama ponovo radimo predstavu 'Gorki mjesec'... a posvećujemo je Editi Majić".
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.