Ljetu je odzvonilo: Upustite se u jesenske uživancije

NAKON ljeta koje je redovito obilježeno odmorom, sunčanim vremenom, djevojkama u seksi opravicama i mnogim drugim blagodatima kojih se možete sjetiti kad su u pitanju lipanj, srpanj, kolovoz i dio rujna, došlo je vrijeme za ulazak u jesen.

Unatoč tome što ovo godišnje doba mnogi poistovjećuju s depresijom, ružnim vremenom, ponovnim prihvaćanjem zaboravljenih poslova i vraćanjem u dosadnu rutinu, neizbježna se jesen može sagledati i iz drukčije perspektive.

Kako bi vam rekao bilo koji zagovaratelj ili promicatelj teorija o samopomoći, dovoljno je samo situaciju sagledati s vedrije strane i više vam neće biti toliko teško prionuti svakodnevnim obvezama.

Donosimo vam popis pozitivnih stvari i situacija koje sa sobom donosi godišnje doba koje nam često služi samo kao uvod u zimu i nerijetko nismo dovoljno usredotočeni da bismo shvatili da nije u pitanju samo tranzicijski period već vrijeme prepuno "guštova".

Vremenske (ne)pogode

Iako vam se na prvi pogled možda čini da nećete moći izdržati nadolazeće niske temperature i obilje kiša, prisjetite se samo koliko ste zanovijetali kad su upekle ljetne vrućine i odmah će vam biti lakše. Usto, nepobitna romantika šarenila jesenjeg lišća razveselit će vas u svakom slučajnom prolasku kroz prirodu, a ne zaboravite i koliko se bolje spava kad vani pada kiša.

Bezbrižno s kilogramima

Za sve one koji muku muče s viškom kilograma i užasavaju se ljetnih mjeseci u kojima moraju svijetom hodati nedovoljno prekriveni, stiglo je pravo vrijeme. Veste, šalovi i općenito slojevita odjeća pravi su spas nakon cupkanja u bikinijima i kupaćim gaćicama i omogućavaju nam da ne moramo paziti baš na svaki zalogaj koji će se drugog dana vidjeti na našim trbusima na plaži.



Povratak u školu


Svaki roditelj zna što ovo znači. Koliko god voljeli svoju djecu, vrijeme koje ona provedu u školi roditeljima ponekad služi kao pravi odmor.

Zabava s malih i velikih ekrana

Bilo da je u pitanju "klupčanje" pred telkom ili odlazak u kino ova nam jesen donosi nekoliko "ekranskih" zabava kojima se treba veseliti. Kad su u pitanju kino-hitovi neizbježno je spomenuti Spielbergovog "Lincolna", očekuje nas i novi James Bond, ljubitelji Tima Burtona sigurno željno iščekuju njegov novi uradak "Frankenweenie", mlađa populacija bit će oduševljena posljednjim nastavkom "Sumrak" sage, a kalendarski u jesen još uvijek ulaze i "Les Miserables" i dugoiščekivani "Hobbit".


Berbe i zimnica

Među događajima kojima je jedna od prvih asocijacija jesen svakako su berbe grožđa. Ova zabava za cijelu obitelj teško će proći u lošem raspoloženju, a redovito je podcrtana odličnom hranom i pićem. Sretna okolnost hladnijeg vremena i brojne su gastronomske delicije koje će se uskoro naći u našim tanjurima, a ako ste dovoljno odvažni možete se upustiti i u pripremanje vlastite zimnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.