Kemijska olovka koja može reproducirati 16 milijuna unikatnih boja

Foto: Scribble

NEKI su vjerojatno već i zaboravili pisati zbog stalnog korištenja kompjutera, ali još uvijek ima ljudi kojima su nužno potrebne olovke.

Kemijska olovka "Scribble" oduševit će mnoge, a posebno umjetnike, dizajnere, dekoratere i studente.

Ona uz pomoć RGB senzora i spremnika s pet različitih tinti dozvoljava osobi da crta s bilo kojim pigmentom koji primijeti. Radi na principu da kopira boju koju uoči senzor, a može kopirati bilo koju boju s bilo kojeg objekta.



Senzor koji skenira boje nalazi se na vrhu kemijske, a kada ga se uperi u jednu boju, kemijska će spremiti "ton" i napraviti ga uz potrebnu kombinaciju boja iz spremnika. Proizvođači kemijske tvrde da je sposobna spremiti 100 tisuća različitih boja u svojoj internoj memoriji, a može reproducirati 16 milijuna unikatnih boja. Teška je samo 39 grama i s njom se lako upravlja. Pokreče ju litij-ionska baterija i moguće ju je puniti.

Proizvođači Mark Barker i Robert Hoffman pokrenuli su Kickstarter kampanju kako bi lansirali svoj proizvod koji još uvijek nije u slobodnoj prodaji, ali olovku po cijeni od 150 dolara možete već sada naručiti na njihovoj službenoj stranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.