Jezivi dvojnici: Ovo su najružnije voštane figure na svijetu



MUZEJ voska "Louis Tussauds" u Great Yarmouthu, Norfolk, od svojeg je postojanja 1955.godine do danas među svjetskom populacijom stekao doista kultni status. No, razlog uspjehu muzeja čiji su vlasnici Jane Hayes i njen suprug Peter, ipak ne leži u dobroj poslovnoj strategiji i oglašavanju, već u nečem sasvim drugom. Naime, najveću popularnost muzej je stekao upravo zato što su voštane figure koje sadrži daleko od vjerodostojnih - one gotovo da uopće ne sliče poznatim osobama prema kojima su izrađene.

Osim toga, muzej koji je opisan kao "najgori u Britaniji, a možda i na svijetu", nalazi se pred zatvaranjem, jer nema nikoga tko bi mogao preuzeti posao. Jane je nedavno navršila 82 godine, dok je Peteru 85 i više nisu zdravi i vitalni kao nekad.

"U siječnju, moj je suprug dobio tešku upalu pluća. Ne želimo još u mirovinu, no bojim se da nemamo izbora ukoliko želimo još malo poživjeti. Zdravlje je ipak na prvom mjestu. Nažalost, nitko od članova naše obitelji nije zainteresiran za preuzimanje posla. Tužno je što ćemo morati zatvoriti muzej nakon 57 godina gotovo neprekidnog rada. Nadamo se da će se ipak pronaći netko tko ima sluha za dobru poslovnu priliku", objašnjava Jane.

Muzej sadrži preko 150 voštanih figura iz svijeta slavnih, a posjećuju ga ljudi iz svih dijelova svijeta. Ulaznica za ovaj muzej iznosi 8 dolara, a većina koja ga je posjetila, slaže se u jednom – to iskustvo toliko je loše da je zapravo dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.