Hrvatski tim se sa svjetske geografske olimpijade vraća s četiri medalje!

Ilustracija: Shutterstock

HRVATSKI tim bio je sudionik 11. svjetske geografske olimpijade, održane od 12. do 18. kolovoza 2014. u Krakowu.

Hrvatsku su na ovogodišnjoj olimpijadi predstavljali Mislav Glibo (učenik četvrtog razreda SŠ Tina Ujevića, Kutina, od 2014./2015. akademske godine student Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), Vedran Mihal (učenik trećeg razreda Gimnazije "Matija Mesić", Slavonski Brod), Petar Bratulić (učenik trećeg razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazin) i Fabijan Čorak (učenik trećeg razreda XV. gimnazije, Zagreb).

Učenici su selektirani na temelju višegodišnjih sudjelovanja i ostvarenih rezultata na Državnim natjecanjima iz geografije, koja se provode od 1994. godine. Učenike su na olimpijadu vodili doc. dr. sc. Dubravka Spevec, članica Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva te dr. sc. Marin Cvitanović, tajnik Hrvatskog geografskog društva.

Vedran Mihal i Mislav Glibo osvojili su zlatne medalje, Petar Bratulić srebrnu, a Fabijan Čorak brončanu medalju. Hrvatska je ekipno zauzela izvrsno 4. mjesto, što je veliki ekipni uspjeh u povijesti sudjelovanja Hrvatske na svjetskim olimpijadama znanja.

Prošle godine na geografskoj olimpijadi u Kyotu Mislav Glibo također je osvojio zlatnu medalju, a Vedran Mihal srebrnu. Petar Bratulić i Fabijan Čorak prvi puta su sudjelovali na svjetskoj geografskoj olimpijadi i već se vraćaju s osvojenim medaljama!

Naši su učenici na svim dosadašnjim geografskim olimpijadama na kojima su sudjelovali osvajali medalje. I ovo, četvrto sudjelovanje, bit će upisano zlatnim slovima u kronologiji sudjelovanja Hrvatske na međunarodnim natjecanjima.

Na ovogodišnjoj olimpijadi u Krakowu sudjelovalo je 144 učenika iz 36 država.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.