HBO traži pirate koji su skidali "Igru prijestolja" preko torrenta

Screenshot: YouTube

IAKO su četiri epizode "Igre prijestolja" procurile i prije službene premijere, to nije nimalo naštetilo gledanosti, no HBO na sve načine pokušava umanjiti štetu koja je nastala kada su one osvanule na torrent servisima. Većina ilegalnog skidanja odvilo se preko BitTorrenta, a HBO zabrinjavaju i oni koji su gledali prijenos loše kvalitete preko Twitterova Periscopea.

Torrent Freak piše da su te četiri epizode skinute milijun puta, a HBO je poslao upozorenje korisnicima čije su veze služile za dijeljenje tih epizoda. Pisma upozorenja poslala je tvrtka IP-Echelon koja se bavi zaštitom autorskih prava, a cilj HBO-a je navesti ljude da dvaput promisle prije skidanja budućih epizoda serije. Naime, dio korisnika će se uplašiti kad vidi da su njihova skidanja označena i zabranjena.

"Kontaktirajte pretplatnike koji su se upustili u ovakvo ponašanje i poduzmite korake da pretplatnici ubuduće ne preuzimaju niti dijele sadržaje HBO-a bez dopuštenja", stoji u pismu upozorenja.

Kao i inače u slučaju ovakvih upozorenja, HBO ne zna identitet pirata pa ne može ni poduzimati pravne sankcije. Ovo nije prvi put da HBO šalje ovakva upozorenja, slao ih je i za druge serije, no dosad nisu privukla veću pozornost. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.