Gdje je nestala Ana Ugarković: Zbog depresije sam se osjećala kao lažnjak

Screenshot: HRT

OMILJENA domaća kuharica već se neko vrijeme ne pojavljuje u medijima.

A zašto je tome tako objasnila je gostujući ovog četvrtka u "8. katu" kod Daniele Trbović u epizodi naslovljenoj "Kad slomi depresija". Naime, umješna kuharica već se neko vrijeme bori s depresijom, a o tome je odlučila progovoriti na nagovor dečka Igora Jelića, s kojim je u vezi više od tri godine.

Njena je depresija uzela maha pred otprilike šest godina, a pojasnila je i kako vanjski faktori rijetko kad imaju veze s onim što se unutar osobe koja boluje od depresije događa: "Često sam se pitala u čemu je problem. Sve je bilo divno, radim posao koji volim. Ali, to mi ništa nije značilo u toj fazi. Kad bi mi ljudi davali komplimente, ja bih se osjećala još gore, kao lažnjak", ispričala je 39-godišnja Ugarković, nakon što je objasnila da je prve simptome osjetila još pred kraj dvadesetih godina svog života.

Imala je i faze u kojima danima nije izašla iz kreveta: "U pitanju je bezvoljnost, ništa nema smisla, za ništa se ne možeš uhvatiti, ali sad kad gledam na to mislim da je to pozitivno iskustvo. Jer mislim da nisam prošla kroz takvo dno sad ne bih bila ovako sretna i zadovoljna", objasnila je dodajući da se iz bolesti izvukla uz pomoć psihoterapije, liječnika i prijatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.