Doznajte što se točno dogodilo u "Masterchefu": FTV pustio pogrešnu završnicu!

Foto: Press

MLADI kuhar Nikola Lesar (22) sinoć je postao drugi hrvatski Masterchef. I dok su Hrvati gledali slavlje talentiranog Nikole, u Bosni je slavio njegov suparnik Marko Palfi. Naime, Federalna televizija prikazala je finalnu emisiju u kojoj je pobijedio - Marko Palfi!

Drugim riječima, isti show u dvije je zemlje dobio dva različita pobjednika.


"Ne mogu vjerovati da sam pobijedio"

"Ne mogu vjerovati da sam pobijedio, stvarno mi to ne dolazi do glave. I još to da sam pobijedio Palfija!!! Bilo je trenutaka kad sam htio i odustajati, ali upornost se ipak isplatila. To mi je najveća lekcija iz MasterChefa!", kazao je novi Masterchef Hrvatske Nikola Lesar.

"Ja sam se samim ulaskom u superfinale osjećao već kao pobjednik, tako da nisam razočaran. Nije da se kući vraćam kao gubitnik. Nikolinu pobjedu doživljavam dijelom i kao svoju i vrhunski je sve odradio", rekao je drugoplasirani Marko Palfi i bio je donekle u pravu jer u Bosni je, barem što se emitirane završnice tiče, zaista i pobijedio.

Bosanci su pustili pogrešni DVD

Ipak, nakon svega se na svom profilu oglasio i pobjednik Nikola Lesar:

"Snimana su dva kraja da se zataška curenje informacija o pobjedniku, Bosanci su emitirali krivi DVD", napisao je Nikola.

Ipak, s Federalne televizije tvrde da je su emitirali gotov materijal koji je na njihov FTP prebacila Nova TV, piše Klix.ba.

Službeni odgovor s Nove TV


Dobili smo i odgovor direktorice marketinga i PR-a Nove TV, Sanje Čengić, a u priopćenju stoji:

"Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u travnju. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje, te odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!

Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana kriva emisija, još uvijek istražujemo. Federalna televizija već će danas u 15:25 emitirati finalnu emisiju Masterchefa."

Gledatelji razočarani

Na službenoj stranici "Masterchefa" pojavili su se mnogi negativni komentari ovog propusta, a jedan od njih je: "S ovim skandalom ste si upropastili cijelu sezonu i budućnost Masterchefa kao TV showa u Hrvatskoj i BiH, bacili u vjetar, zapalili sve novce koje ste uložili u licencu i snimanje! Da bar neko od vas skupi hrabrosti i udostoji se odgovoriti i objasniti gledateljima što se uistinu dogodilo i pokuša umanjiti štetu koju ste vlastitom glupošću napravili".

"Znala sam da smo jadna država al' biti toliko jadni da moramo mijenjati finalnu emisiju i tjerati jadne momke na glumu i lažnu sreću i sve vjerne gledatelje napraviti budalama? Nadam se da Vas je bar upola sram kao mene što sam Vas uopće pratila i gledala", napisala je jedna komentatorica.

"Ovo je propust Nove TV i nikog drugog i oni moraju preuzeti odgovornost za ovo i svima nama ovdje objasniti šta se zapravo dogodilo", stoji u jednom komentaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.