Digla se totalna hajka: Zašto nju uopće zovete plus-size modelom?!

Foto: Marie Claire Australia

RANIJE ovog tjedna jako puno medijske pažnje dobila je Ashley Graham koja je postala prvi plus-size model koji se našao u izdanju s badićima Sports Illustrateda.

Ipak, Graham nije jedina "bujna" manekenka koja će se ove godine pojaviti u Sports Illustratedu. Robyn Lawley, 25-godišnja Australka, pojavit će se u časopisu u dijelu nazvanom "Novakinje". Ali, dok prosječna Amerikanka nosi veličinu 44, Lawley nosi veličinu 42, a usto je visoka 188 centimetara.

Iz tog razloga mnogi su se na Twitteru pobunili zašto se Lawley uopće naziva plus-size modelom, budući da se tako opisuju isključivo punašne cure.

"Nije mi jasno korištenje etikete 'plus-size' ovdje", "Teško je živjeti u svijetu u kojem se savršenstvo kao što je Robyn Lawley smatra plus-sizeom", "Mogu li biti oduševljena što se Robyn Lawley pojavljuje u Sports Illustratedu i u isto vrijeme bijesna što to smatramo plus-sizeom?" i "Ako je Robyn Lawley plus-size model, ja sam beba nosoroga", samo su neki od komentara na Twitteru.

Nakon toga oglasili su se i iz Sports Illustrateda uz tvrdnje da Lawley nije uključena u izdanje kao super-size model već kao običan model. "Ona utjelovljuje klasičnu SI djevojku - zanimljiva je, lijepa, ima fantastično tijelo i mislili smo da će se odlično uklopiti u novo izdanje", kazala je MJ Day, zamjenica izvršne urednice Sports Illustrateda za Time.

Lawley je na to dodala: "Ne znam smatram li sebe plus-size modelom ili ne. Smatram se modelom i pokušavam ženama pomoći da prihvate svoja tijela. Vidim razilaženje u mišljenjima mladih žena čije je tijelo slično ili veće od mojeg kad vide etiketu 'plus-size'. Ja osobno stvarno ne vidim razlog za bilo kakvo etiketiranje, samo želim da žene budu sretne u svojim tijelima".

Osim toga, kazala je da je presretna što je u Sports Illustratedu: "Nikad nisam mislila da će mi se to dogoditi pa je u pitanju veliki korak. Kad sam počela karijeru prije 10 godina odlazila sam na bolne castinge na kojima bi me ljudi pogledali i rekli: 'Što ti, kvragu, ovdje radiš?'...Želim biti prisutna u modi zbog normalnih žena moje veličine".

Kako Lawley izgleda u novom izdanju SI-ja možete pogledati ovdje.

Inače, ovo nije prvi put da je njezina veličina kamen spoticanja u javnosti. Prije godinu dana na iste je kritike naišao Cosmopolitan kad se Lawley uz etiketu plus-size pojavila na naslovnici. Također, ljetos se pisalo i o tome da je ona u posljednje vrijeme izgubila priličan broj kilograma pa bi i to mogao biti razlog što je njezin izgled uz opis "plus-size" podigao takvu buru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.