BlackBerry hvata korak s konkurencijom: Predstavljen novi operacijski sustav i uređaji

Foto: AFP

RESEARCH IN MOTION formalno je predstavio svoj novi proizvod, operacijski sustav BlackBerry 10 i dva nova uređaja, ove srijede, a kreativni direktor tvrtke objavio je i da će ona odsad nositi novi naziv - BlackBerry.

Thorsten Heins na predstavljanju je pojasnio da ovaj korak predstavlja "novi dan u povijesti Blackberryja": "Transformirali smo se i izvana i iznutra. I zato sam sretan što mogu reći da smo odsad BlackBerry", izjavio je i dodao da će njihov novi simbol odsad biti BBRY, prenosi NBC.

Za početak BlackBerry će na tržište izbaciti dva modela BlackBerryja 10: Z10 je u potpunosti touch-screen, dok će Q10 imati i tipkovnicu, ali i funkcionalni touch-screen. Očekuje se da će cijena Z10, koji je dostupan od danas u SAD-u, biti oko 200 dolara, a Q10 u SAD-u će se moći kupiti od travnja.

Novi operativni sustav dolazi s više od 70.000 aplikacija u app storeu, uključujući Skype, Facebook, Foursquare i Amazonov Kindle, a novim telefonima, operativnim sustavom i generalnim preuređenjem tvrtke BlackBerry će još jednom pokušati uhvatiti korak s Appleom i Googleovim Androidom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.