Bir Khalsa: Jackass na indijski način

S NASTUPIMA koji su uključivali veliku količinu krvi i još veću količinu hrabrosti, dečki iz Jackassa osvojili su mnoge gledatelje diljem svijeta i osigurali si gotovo kultni internacionalni status. No, čini se da i Indija ima svoje Jackass kandidate. Njihove opasne vratolomije uključuju gaženje automobilom, vješanje, jedenje stakla te igranje s mačevima, piše Daily Mail.

Tradicijska borilačka vještina

Okupili su se pod imenom Bir Khalsa (Hrabri i čisti) i tvrde kako su njihove vratolomije zapravo dio zaboravljene borilačke vještine. Grupa inače prakticira Gatku, borilačku vještinu Sikhizma koja se prenosila s generacije na generaciju i mogu je izvoditi samo Sikhovi. Njihovi članovi imaju od 10 do 34 godine, a svojim nastupima već su šokirali mnoge sugrađane.


Osnivač grupe Kamaljeet Singh Khalsa, tvrdi da su njihove vratolomije toliko opasne samo zato što njima pokušavaju skrenuti pozornost na Gatku i ponovo je učiniti popularnom.

"Mi smo ratnici i oduvijek smo se hrabro suočavali sa svim nedaćama, tako da bol uopće ni ne osjećamo", naglašava Khalsa.

Obaranje rekorda

Ipak, Khalsa naglašava kako su njegovi roditelji bili protiv njegovog prakticiranja Gatke, jer su krvarenje i slomljene kosti kod te borilačke vještine uobičajena pojava, no sad su, tvrdi, ponosni na njega.

"Stekli smo slavu i uspješni smo u onom što radimo. Moji roditelji sad dolaze na naše nastupe i podržavaju me", kaže Khalsa.


Grupa je nedavno u Italiji oborila rekord u razbijanju najvećeg broja kokosa na nečijem čelu i to baseball palicom. Naime, broj kokosa koji su uspjeli razbiti bio je 59, dok je prijašnji rekord 41.

Njihova popularnost i podrška publike odvela ih je gotovo do samog filala Indijskog supertalenta, a njihovog nastupa još će se dugo sjećati i žiri i brojni gledatelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.