Apple SIM fenomen: Slijedi li potpuna eliminacija SIM kartica?

Foto: Press

APPLE je, čini se, oduvijek imao određeni negativni stav prema SIM karticama i poznato je konstantno nastojanje kompanije da uvede ugrađene kartice koje se ne mogu ukloniti, a najnoviji modeli iPad uređaja tako imaju SIM kartice koje se mogu reprogramirati.
 
Iako još u ovaj novi Appleov "projekt" nisu uključeni svi mobilni operateri u SAD-u, a Apple SIM se još uvijek može ukloniti iz uređaja, predviđanja sugeriraju da bi ovo mogao biti početak kraja SIM kartice, što se Applea tiče.
 
Analitičari tvrde da će potpuna eliminacija SIM kartica iz Appleovih proizvoda nastupiti već za jednu ili dvije godine, prenosi The Verge. Ako je suditi po dosadašnjoj "borbi" između Applea i SIM kartica, u kojoj je kompanija dobila sve bitke, nije teško povjerovati da bi se ove prognoze mogle i ostvariti. 
 
Apple je tako uspješno uveo i korištenje "micro SIM" kartice, koja je debitirala na njihovom iPad uređaju 2010. godine, a mobilni operateri su se, naravno, prilagodili i izbacili i "micro SIM card" opciju.
 
Nakon ovoga uslijedilo je uvođenje "nano SIM" kartice, a, uz nešto buke doduše, i mobilni operateri i konkurencija morali su se prilagoditi.
 
Apple ima veliku ulogu na tržištu i snažan utjecaj, pa je ovakav razvoj događaja očekivan, no, ako se stvari nastave odvijati po dosadašnjem scenariju, postavlja se logično pitanje - što je sljedeće? Izumiranje SIM kartica, čini se, jedna je od opcija.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.