Amel Ćurić pobjednik je "X Factora Adria"

Foto: RTL/Facebook/Twitter/Instagram

NAKON više od tri mjeseca večeras je završio show "X Factor Adria", a gledatelji iz cijele regije saznali su tko ima taj čuveni x faktor. Pobjednik je Amel Ćurić, koji se za pobjedu borio protiv Bobija Mojsovskog nakon što je ostalo četvero kandidata ispalo tijekom večeri.

"Koliko god sam se potajno nadao da ću pobijediti nisam mogao vjerovati. Pobijedio sam prije deset godina, ali imao sam predosjećaj i rekao sam u bootcampu da ćemo Bobi i ja ostati zagrljeni na kraju. Ove novce ću uložiti u karijeru. Posvećujem pobjedu djevojci Jeleni i roditeljima, a priželjkujem karijeru sličnu Massimovoj i duet s njim", rekao je Amel nakon pobjede.

Iako je pobijedio njegov kandidat, Massimo to ne shvaća kao svoju pobjedu.

"Ovo je bootcamp za učenje posla na jednom visokom nivou. Oni se moraju osvjestiti da ih čeka težak put", rekao je.

Natjecatelji su emisiju napuštali dvoje po dvoje

U superfinale showa ušlo je šest kandidata, Iva Čurić, Magdalena Bogić, Amel Ćurić, Bobi Mojsovski, Highway Trio i 9Control.

Emisija je zamišljena tako da natjecatelji emisiju napuštaju dvoje po dvoje, a dvoje s najviše glasova bore se u posljednjoj rundi. Dakle, zamišljena je kao svojevrsna gladijatorska arena.

Posljednja emisija "napucana je do kraja", pa je posebni gost emisije bio James Arthur, članovi žirija po prvi su put otpjevali svoje nove pjesme, a nastupile su i neke regionalne zvijezde. Emisiju je započeo Željko Joksimović svojom novom pjesmom "Ranjena zver".

Prvi je zapjevao makedonski natjecatelj Bobi Mojskovski, kandidat Aleksandre Kovač, a izabrao je pjesmu "Polsko cveke". Dosad se nikad nije našao u pjesmi spasa, a prije nastupa je otkrio da se hrabri time što ga žiri nikad nije kritizirao.

"Ti si jedan od najboljih muških pjevača koje smo mi svi čuli u zadnje vrijeme", rekao mu je Massimo, dok se Tončiju svidjelo što nije bio impresioniran atmosferom tolikog prostora. "Kad sam te vidio, znao sam da ćeš biti u finalu", rekao mu je Joksimović.

Nakon njega nastupila je Magdalena Bogić, koja je zapjevala "Read All About It" i "We Found Love". Jednu od najvećih favoritkinja ispočetka je svladala trema, pa je prekinula pjevanje jer je zaboravila riječi. Željko je njenu nervozu teško podnio, pa se i sam uznemirio. Magdalena se potom smirila i otpjevala do kraja. Žiri joj je oprostio zaboravljanje riječi.

Poslije nje red je došao na boy band 9Control i "Devojko mala".

"Lijepo je što ste nas prisjetili Đuze Stojiljkovića koji je obilježio naše djetinjstvo", rekao im je Massimo, a mentor Tonči je rekao da je bio siguran da će se dočepati Arene. "Bilo bi mi jedino čudno da vas ne vidim još koji put večeras", dodao je.

Potom je nastupio još jedan muški bend Highway Trio, odabravši "Do I Wanna Know", a njihov nastup posebno je oduševio Massima koji je s njima pjevušio. "Večeras ste stvarno: 'Đe me nađe'. To je jedna od meni najdražih pjesama", rekao im je.

"Večeras ste bili jači od pjesme koju ste izvodili", rekao im je Joksimović. To što su drugačiji sviđa se i Aleksandri Kovač, a posebice navija za njihove autorske pjesme.

Iva Čurić u finalu je pjevala pjesmu svog mentora Željka Joksimovića "Ima nešto u tom što me nećeš", a on je u najavi rekao da ona ima x faktor. Željko se ustao nakon njenog nastupa i pljeskao.

"Negdje si bila u nekom drugom svijetu i nas si povukla sa sobom. Bilo je divno slušati te i gledati te", rekla je Aleksandra.

"Ti si u ovu pjesmu dodala žensku energiju, a bila si sto posto drugačija", dodao je Tonči.

Zadnji je u ovom krugu nastupio Amel Čurić s "It's My Life". "Ti jako dobro znaš što radiš i ti na ovoj sceni djeluješ tako sigurno kao da je to tvoja scena, kao da je to tvoja Arena, kao da je to tvoja publika", rekla mu je Aleksandra.

"Sram te bilo, upropastit ćeš me večeras. Bio si sjajan. Sad sam već zabrinut", dodao je Huljić, a Massimo je svom kandidatu rekao da su ga zvali iz Švedske da dođe održati koncert, ali samo ako povede Amela.

Dok su se glasovi prebrojavali prvi put u showu je zapjevala Aleksandra Kovač pjesmu "Da li nekada sanjaš san", a onda su uslijedile još jedne reklame, koje se večeras zaredale i pretvorile show u maratonsku, gotovo četverosatnu, emisiju.

Nakon dugog razvlačenja i pumpanja neizvjesnosti, doznali smo da show napuštaju 9Control i Magdalena Bogić. "Drugari, hvala svima koji su podržavali i glasali za Magdalenu. Ovo je za nju jedan veliki uspjeh i jedno veliko iskustvo, kao i jedan veliki početak!!! Magdalena je presretna i nadamo se da će uspjeti u toku večeri da se zahvali svima. Hvala još jednom i volimo vas, a sada podržite Ivu Čurić i glasajte", napisao je Magdalenin tim na Facebooku nakon ispadanja.

Drugari, hvala svima koji su podrzavali I glasali za Magdalenu. Ovo je za nju jedan veliki uspeh i jedno veliko...

Posted by Magdalena Bogić on 21. lipanj 2015

Nakon toga nastupila je zvijezda večeri James Arthur, inače pobjednik britanske verzije ovog showa prije tri godine.

Drugu rundu otvorila je Iva Čurić s "Rather Be", a Aleksandra joj je rekla da zaslužuje proći dalje.

Highway Trio za sljedeći nastup izabrao je "Što sad ljubav ima s tim". "Opet dokazujete da ste fantastičan bend", rekao je Massimo, a Aleksandra je pitala kad im je sljedeći koncert da dođe.

Joksimović im je čestitao na tome što su sve pjesme dosad svirali uživo. "Ne bi me čudilo da vas još jedanput čujem večeras", rekao im je mentor Huljić.

Bobi se simbolično odlučio za "Show Must Go On". "Ja sam već rekao da je 'X Factor' natjecanje na kojem pobjeđuju Makedonci. Ovo je izvrsno", rekao je Huljić, a Joksimović je otkrio da je bolestan, a tako pjeva. 

Amel Ćurić u drugom je krugu otpjevao "Loše vino". "Ti nisi imao loš nastup ove sezone", rekao mu je Joksimović. Huljić je podsjetio da je već pobijedio u jednom talent showu, te je predložio da se sljedeći show zove "Pobijedite Amela".

Nakon toga uslijedila je novo ispadanje, malo brže izvedeno od prošloga. U sljedeći krug nisu prošli Highway Trio i Iva Čurić. 

Zadnja borba održat će se između Bobija i Amela.

A prije toga doznali da će svi finalisti showa nastupiti na Exitu, vidjeli Jamesa Arthura kako izvodi svoj najveći hit "Impossible", a onda napravili zaokret za 180 stupnjeva i slušali "Kraljicu" Jelene Rozge.

Zadnja Amelova pjesma bila je "Da te Bogdo ne volim", čime je pokazao da u najvažnijem nastupu u showu nije želio riskirati i odlučio se za provjereni hit Bijelog dugmeta, čije su mu pjesme dosad savršeno ležale.

"Ja sam sanjao baš ovaj trenutak", rekao je uzbuđeni Amel i prisjetio se prve audicije.

"Činjenica je da su ova dva pjevača dokaz da je publika ipak u pravu", rekla je Aleksandra. "Ako Brega gleda ovo, ti si već udomljen", rekao je Joksimović.

Bobijev izbor bila je "Bed of Roses", također po provjerenom receptu. "Zaista je spektakularno slušati te i upoznati takvog gospodina kao što si ti s takvim glasom", rekao je Joksimović, dok ih je Massimo nazvao "gigantsko dobrim vokalom". Aleksandra je otvoreno navijala za njegovu pobjedu, što ne čudi jer je njen kandidat. Prije proglašenja pobjednika čuli smo duet "Fumare" Tončija i Massima.

Pobjednik je Amel Ćurić. "Da se zahvalim prvo svima koji su glasali. Ne mogu vjerovati da sam dva puta pobijedio na ovakvom natjecanju. Nitko ne zna da Bobi ima bronhitis i da je jedva pjevao. Ja ne znam kako bi bilo da nije bolestan", rekao je Amel nakon proglašenja. 

Završetak emisije bio je malo nedorečen, Amel je dobio 20.000 eura nagrade, otpjevao "It's My Life" i to je bilo to.

Bravoooooo! Pobjedio je najbolji. Amel Curic je bio gost na mom koncertu prije 6 godina, a danas je pobjednik X Factor Adria. Neka ti je sve sretno! :D

Posted by Nina Badrić on 21. lipanj 2015

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.