104-godišnjakinja otkrila tajnu svoje dugovječnosti

Screenshot: YouTube

KAD U Eugeneu u Oregonu dođe hladnije vrijeme, puno djece kojoj bi inače bilo hladno, grije se zahvaljujući kapama koje su isplele 104-godišnje ruke.

Dody Patterson vjerojatno je najstarija "pletačica" i volonterka na svijetu: rođena je 1910. i plete već gotovo čitavo stoljeće. Hobi je to koji usrećuje i nju i druge. A za Today.com otkrila je tajnu svoje dugovječnosti: "Rad i interes za obavljanjem jednog projekta za drugim. Moje su ruke zaposlene gotovo čitav moj život. Osjećam se prekrasno", kazala je.

Dody plete kape koje donira dobrotvornoj organizaciji Caps for Kids koja ih potom dijeli djeci u maloj zajednici. Prosječno godišnje isplete oko 250 kapa godišnje.

"Moj hobi me opušta, a s druge strane vježbam oči i ruke. Vježbam i mozak", dodala je.

A osim toga što je cijelo vrijeme nečime zaokupljena, Dody smatra da je njezina prehrana igrala veliku ulogu u tome što je doživjela 104 godine. Najčešće jede voće, povrće i orašaste plodove. Voli i piletinu, puretinu i morske plodove, a govedinu i svinjetinu prestala je jesti prije 25 godina te je izbjegavala mliječne proizvode. Osim toga, vježba tri ili četiri puta dnevno u teretani u staračkom domu. Naravno, ne odmažu niti geni: Dodyna sestra živjela je do 95., a brat do 97. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.