Znate li zašto su morske vidre posebne?

Screenshot

PRESLATKE morske vidre imaju mekano krzno i mogu roniti do velikih dubina. Znaju koristiti kamen kao alat, a ženke svoje mlade nose svuda sa sobom i stalno se brinu o njima. No to nije sve po čemu su posebne.

Kako se nikada ne bi rastavile, morske vidre se doslovno drže za šape dok spavaju. Njima je obitelj jako bitna i zato često spavaju u grupama.

Morske vidre se ne razdvajaju od svojih mladunaca od prvog dana i kada su oni jako mali drže ih za šape da se ne izgube. Iz tog razloga čest nailazimo na preslatke slike ovih divnih i posebnih životinja.

Kada ženke idu u lov, svoje mlade zamataju u morsku travu kako bi bili sigurni i kako se ne bi izgubili. Mladunci vrlo brzo nauče loviti i plivati pa im je to još jedna posebnost.

Morske vidre najviše vremena provedu u vodi, a na obalu ponekad odlaze kako bi se odmorile ili spavale. Najčešće plutaju ležeći na leđima dok im se mladunci udobno smjeste na trbuh i uživaju u sigurnom zagrljaju.

Kako smo naveli, kamen koriste kao alat da bi pronašle hranu - njime udaraju školjke sve dok se ne otvore. Vole jesti i ribe i hobotnice. Svoje krzno svakodnevno čiste šapama i zubima nakon svakog obroka, a ako smatraju da ga nisu dobro očistile, okupaju se dodatno u moru.

Njihovo krzno ih štiti od hladnoće i ozljeda i teško je povjerovati da su morske vidre bile skoro istrebljene zbog svog krzna. Zbog lova i prodaje krzna početkom prošlog stoljeća ih je bilo svega 2000, no zahvaljujući udrugama i organizacijama za zaštitu i dobrobit životinja danas ih ima više od 106.000.

Nažalost, i dalje žive u opasnosti jer često znaju završiti u ribarskim mrežama, a i more je zagađeno izlijevanjem nafte i plastikom tako da su označene kao ugrožena vrsta. 

Nama su preslatke, a vjerujemo da im nećete moći odoljeti kada pogledate video. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.