Zašto je mačka dobra za vaše dijete?

Screenshot: YouTube

DOMAĆE su mačke, uz pse, najpopularniji ljubimci. Mnogi ih odabiru upravo zbog toga što se o njima lakše brinuti. Malo se linjanju, lako se nauče na obavljanje nužde u kutiju i treba im najmanje društva dok god imaju svježe vode, hrane i čistu kutiju za izmet. Njihovo nezavisno ponašanje može djecu mnogo naučiti o odgovornosti.

Odgovorno ne znači nužno i dosadno. Dijete će se učiti igri i strpljenju, mentalno i fizički profitirati te razvijati u odgovornog i brižnog mladog čovjeka. Mačka je vrlo pedantna kada je u pitanju njezina higijena, zbog čega joj ne treba redovito kupanje kao kod pasa. Većina ih pola svojega budnoga vremena koristi upravo za čišćenje.

Iako ne želite da vaše dijete provodi toliko vremena u kupaonici, mačka će mu pokazati koliko su važne higijena i čistoća. Mačke su otporna i dugovječna bića, većina živi od 14 do 20 godina. Kada doma dovedete mačića, dijete će imati prijatelja tijekom većeg dijela odrastanja, što će ga naučiti važnim lekcijama o odnosima i posjedovanju ljubimca.

Djeca koja odrastaju uz ljubimce imaju više empatije prema svim bićima. Pravi primjer za to je djevojčica iz videa koji slijedi. Ona svojoj ljubimici pjeva pjesmu i jasno je kao dan da su njih dvije najbolje prijateljice. U to se uvjerite sami. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.