ZAGREB: Papagaj Jack odlučio izaći iz izolacije i ne želi sići s bora

Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba /Azil Dumovec

PREKRASAN papagaj Jack je odlučio da mu je dosta izolacije i karantene, ali i partnerice Đurđe te je odlučio malo raširiti krila. Trenutno se nalazi na boru kraj križanja Petrove i Bukovačke ulice u Zagrebu. 

"Čim je na Facebook stranici Info centra Dumovec objavljena fotografija papagaja, doletjelog na bor kraj križanja Petrove i Bukovačke ulice, prepoznali smo našeg starog znanca, papagaja Jacka. Komentari građana to su i potvrdili. Živi u susjedstvu i u listopadu je odletio do parka Maksimir.

Naša terenska ekipa odmah je otišla na lice mjesta. Tamo nas je dočekao Jackov vlasnik koji je pokušavao namamiti pticu s bora. Kako bi u tome bio što uspješniji, otišao je kući po drugu papigu – Đurđu. Donio ju je pa se i ona uključila u dozivanje Jacka. Trenutačno također bez uspjeha. Jack bi je pogledao, pomaknuo se do kraja grane pa je nastavio ignorirati. Filmska scena.

Nadamo se da će uskoro zaključiti da je ipak kod kuće najljepše", rekao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok, u čijem je sastavu i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Iako se Jacku sviđa na boru, nadamo se da će ga vlasnik i njegova partnerica Đurđa ipak uspjeti nagovoriti da se vrati kući. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.