Saznajte što se događa u mozgu vašeg psa kada vas ugleda

Screenshot

TEHNOLOGIJA zvana MR - magnetska rezonanca, pokazala je ono što većina ljubitelja i prijatelja pasa već zna - kada vas vaš pas ugleda, to doživljava kao nagradu. 

Sveučilište u Meksiku proučavalo je emocionalnu reakciju psa na sliku čovjeka. Problem prilikom proučavanja stvaralo im je to što je pas morao biti potpuno miran.

Pet graničarskih škotskih ovčara, jedan retriver i jedan labrador iz lokalnih obitelji prošlo je trening kako bi uslijed MR-a bili mirni i opušteni.

Pokazano im je 50 fotografija ljudi i 50 neživih objekata. Kada bi psi vidjeli čovjeka, njihov temporalni režanj mozga pokazivao bi aktivnost, što znači da je podražaj na visokom nivou. 

Osim ovog istraživanja, neuroznanstvenik Gregory Berns htio je saznati što psi misle o nama. Za razliku od bihevioralnog pristupa, on je isključivo htio snimiti pseći mozak, također putem magnetske rezonance. Pogledajte što je saznao.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.