Psi i mačke iz Solina sad imaju novu veterinarsku ambulantu

ŽIVOTINJE nam ne mogu reći kako se osjećaju, a i njih često more razne tegobe. Zato ovdje uskaču veterinari, ljudi koji su svoj život posvetili životinjama, njihovom zdravlju i dobrobiti. 

Mjesto na kojem će vlasnici ljubimaca sigurno moći pronaći odgovore na sva svoja pitanja, a njihovi četveronožni prijatelji dobiti odgovarajuću pomoć, skrb i njegu je nova veterinarska ambulanta Salona vet u Solinu.

Prvo što nam napominju je da kućni ljubimac nije igračka, nego član obitelji koji traži našu pažnju, igračke, ukusnu hranu pripremljenu i formuliranu tako da zadovolji njegove potrebe u cilju održavanja optimalne zdravstvene forme i zaštite od svih stresora izvana.

"Uvijek je potrebno napomenuti zaštitu životinje od virusnih zaraznih bolesti jer za njih ne postoji konkretno rješenje i zato je cijepljenje najmudriji potez vlasnika u izbjegavanju rizika iz okoliša. Nije potrebno ni posebno spominjati zaštitu drugih životinja, i pasa i mačaka, odnosno da se to smatra odgovornim ponašanjem prema vlastitom kućnom ljubimcu. Sve je povezano i ništa ne možemo gledati izdvojeno", ističu iz Salona veta.

Svi smo svjesni i postojanja velikog broja napuštenih pasa, a posebno mačaka.

"Taj problem nastaje neodgovornim ponašanjem u izbjegavanju sterilizacije kada nastupi spolna zrelost životinje. Životinje završe na ulici, što predstavlja komunalni, zdravstveni, higijenski problem te dolazi do širenja zaraznih i parazitarnih bolesti. Tu su najviše izložena djeca koja, u želji da se igraju s napuštenom životinjom, stvaraju problem za zdravstveni sustav, koji mora istraživati prirodu nastanka zdravstvene smetnje kod djece, gdje anamneza igra važnu ulogu", pojašnjavaju nam naši sugovornici Nino Markoč i Ivan Runje.

Puno izazova i problema moguće je izbjeći redovitim posjetima veterinaru. U novoopremljenom prostoru, u Ulici Stjepana Radića 6, u Solinu, koji se prostire na 120 metara kvadratnih, Salona vet raspolaže s modernom opremom. Djelatnici ambulante su uvijek spremni pomoći - stručnim savjetom i konkretnim rješenjem.

"Raspolažemo komfornom čekaonicom modernog, mladenačkog izgleda, recepcijom za prijem stranaka i upis u kartoteku zbog naknadnih kontakata te ponovnog dolaska, dok našim četveronožnim prijateljima ne bude bolje. Stranke s kućnim ljubimcima dolaze na pregled u ambulantni prostor gdje se upoznajemo s povijesti bolesti, nastankom problema i priča tada dobiva konkretan medicinski smjer", govore veterinari novootvorene ambulante, koji nude i pretrage krvi te biokemijske pretrage za životinje.

U Salona vetu je i operacijska sala s inhalacijskom anestezijom u kojoj se obavljaju svi potrebni zahvati na ljubimcima, dok se oni koji su izvan njihovih mogućnosti šalju na obradu u za to predviđene centre, kao specijalističke ambulante, te po potrebi na Veterinarski fakultet u Zagrebu.

Operirane životinje smještaju se u stacionar gdje su pažene i mažene dok se ne razbude i dok njihovi vlasnici ne dođu po njih. Vlasnici dobivaju sve potrebne informacije i smjernice da svaki obavljeni posao prođe u najboljem redu na obostrano zadovoljstvo djelatnika veterinarske ambulante Salona vet i vlasnika četveronožnih ljubimaca.

Odlična iskustva korisnika jamac su da je Salona vet mjesto na koje se i vlasnici i ljubimci rado vraćaju, a više o njima možete pronaći na internetskoj stranici i Instagramu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.