Pronašli su dvije Sphynx mačke na ulici, zaprepastila ih je njihova priča

Screenshot: YouTube

SPHYNX mačke nisu za svakoga. Mačke su to o kojima je potrebno voditi računa više nego o običnim mačkama jer su osjetljivije. Osjetljive su na hladnoću i pretjeranu vrućinu te zahtijevaju redovitu njegu kože i držanje isključivo u kući. Zbog toga nikome nije bilo jasno što dvije takve mace rade na ulici. Pretpostavili su da dolaze iz istog doma jer su bile zapuštene te pronađene nedaleko jedna od druge. Kada su se raspitali po susjedstvu, dobili su informacije o vlasniku.

Susjedi su pomislili da je mrtav jer se iz njegovog stana širio nevjerojatan smrad. No stan je bio prazan, prepun mačjeg izmeta i s dokazima koji su upućivali na to da se o ovim mačkama nije vodilo računa. Susjedi su dodali kako je čovjek čije su mačke imao još dvije mačke, no njima nema traga.

Mačke su sada u sigurnim rukama, nadamo se da će što prije pronaći dom i ljude koji će ih doista voljeti i paziti. Mačke koje odrastu u zatvorenom prostoru imaju vrlo male šanse za preživljavanje vani. Ako se nećete brinuti o životinjama koje udomite, nemojte im ni davati lažnu nadu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.