Ove tri pasmine najteže je dresirati

Foto: Instagram

NEKI psi obožavaju udovoljiti vlasniku i jako vole učiti, no neke pasmine su vrlo tvrdoglave i vole same voditi glavnu riječ. 

Početak dresure trebao bi biti kad štenci imaju oko osam mjeseci. Neke pasmine se daju lakše dresirati od drugih, iako su pojmovi lakog i teškog dosta relativni. 

Većina pasmina je razvijena za određene zadatke, primjerice čuvanje stoke i slično, te biti težak za dresuru ne znači da je ta pasmina manje inteligentna, već samo da je neka životinja predodređena za drugačije vrste zadataka, tvrde stručnjaci. 

U nastavku pogledajte koje tri pasmine je teško dresirati.

Afganistanski hrt

Stručnjaci kažu da je riječ o vrlo osjećajnoj pasmini koja je vrlo privržena vlasnicima. Štenci su inteligentni, ali izuzetno samostalni, a njihov aristokratski karakter ne čini ih prikladnim baš za svakoga. Vlasnici bi trebali znati da su ovo odane i drage životinje vrlo slobodnog uma te da moraju biti kreativni i koristiti pozitivne metode dresure kako bi zadobili i zadržali njihovu pažnju. 

Basenji

Vrlo su inteligentni, no budite svjesni da štenci ove pasmine vrlo brzo gube zanimanje za stvari, što može otežati postupak dresure. I oni su, poput afganistanskih hrtova, samostalni i svojeglavi. Zanimljivo je da se vole čistiti i lizati poput mačaka pa ih često opisuju i kao mačkaste pse. Znaju biti neprijateljski raspoloženi pa je dobro da ih pustite da sami naprave prvi potez kad prvi put susretnu neku osobu ili drugu životinju.

Engleski baset 

Ovi su štenci vrlo prijateljski raspoloženi, osjećajni, privrženi i ugodnog karaktera, no ponekad mogu biti tvrdoglavi i samostalni. Kad jednom počnu pratiti neki trag, vrlo su ustrajni u tome, što je ovu pasminu učinilo vrlo popularnom među lovcima francuske i belgijske aristokracije. To ujedno znači i da mogu biti neposlušni te odbiti učiniti bilo što drugo dok prate neki trag. U kućnom ambijentu su odlični ljubimci i mogu se sprijateljiti gotovo sa svakim te ih nije uputno dresirati da budu psi čuvari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.