Ovaj pas bio je prepun rana i bez ijedne dlake, ali mu se ipak osmjehnula mala sreća

Foto: Udruga Indigo

CHEROKEE je jedan od mnogobrojnih zanemarenih pasa u Hrvatskoj. Ovaj pas je za dlaku izbjegao ono najgore. Preuzet je od vlasnika u užasnom stanju. Bio je prepun rana, bez ijedne dlake, smrdljiv i neuhranjen. Po preuzimanju, volonteri su ga hitno prevezli na Veterinarski fakultet gdje je zadržan u prihvatilištu i pružena mu je prijeko potrebna pomoć.

Uz mnogo dijagnostičkih pretraga, Cherokeeju je dijagnosticirana kronična upala kože (German Shepard pioderma), uz šugu i Demodex kao posljedice neliječenja upale kože. Uz sve ovo, sirotom psu je čitavo tijelo bilo prekriveno gljivicom malesezijom i raznim bakterijama od kojih neke spadaju u skupinu superbakterija - onih koje su rezistentne na većinu antibiotika.

Uz svakodnevno kupanje u medicinskom šamponu, dva antibiotika, kapima za uši i oči i posebnu prehranu, počeo je polako dolaziti k sebi. Sretna okolnost je da je Cherokee veseli pas kojeg bolest nije psihički dotukla. I dalje je pokazivao veliku želju za igrom, pogotovo za lopticama. Naravno da se u početku nitko nije htio javiti da mu postane privremeni udomitelj. Također, oporavak je išao strahovito sporo jer ipak box nije adekvatno mjesto za ovako bolesnog psa.

No ipak, sreća mu se osmjehnula i javio se njegov trenutni striček čuvalica koji mu je otvorio vrata svog doma i čak ga je vodio na more, na pravi godišnji. Njih dvoje postali su stvarno najbolji prijatelji i on bi Cherokeeja ostavio kod sebe, no mjesečni troškovi liječenja bez hrane iznose preko 1 500 kn, a nekome tko ne radi je to jako teško izvedivo. Udruga Indigo moli sve koji mogu pomoći ovoj njušci da se jave.

Prije par dana se Cherokee slikao i za kampanju Zagrebačke njuške s vokalom benda Kawasaki3p Tomislavom Vukelićem - Tomfom i odradio je to kao da mu je poziranje svakodnevica. Cherokee ima 7 godina, čistokrvni je njemački ovčar i tipičnog je karaktera za pasminu. Unatoč svim teškoćama koje je prošao, ovaj pas sada zna što je prava ljubav i briga, a mi mu želimo da ubrzo pronađe svoj dom.

Za sve informacije oko ove njuške možete se obratiti Udruzi Indigo. Volite i pazite životinje, jer one bezuvjetno vole nas!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.