Ono što je ovaj pas preživio ne viđa se svaki dan

Screenshot

NJEGOVO ime je Henry, ima osam godina i zahvaljujući dobrim ljudima koji su donirali novac za njegovu operaciju dobio je drugu priliku da ostatak života provede kao član nečije obitelji, koja će ga voljeti i o njemu brinuti onako kao što članovi obitelji zaslužuju!

Zlatnog retrivera koji je tada imao još malenu izraslinu nepoznata žena odvela je veterinaru, rekavši kako je riječ o napuštenom psu kojeg je pronašla kako luta po plaži. Tamo ga je ostavila i nikad se više nije vratila!

Kako bi pronašli vlasnika koji ga je u takvom stanju izbacio iz kuće, policajci specijalizirani za borbu protiv okrutnosti nad životinjama proveli su istragu kojom su dokazali kako je riječ o odbačenom ljubimcu žene koja ga je dovela veterinaru te ga napustila, iako je znala da je pas bolestan!

Budući da nije na vrijeme liječen, tumor se proširio toliko da je dostigao težinu od nevjerojatnih 20,8 kilograma, što je psu onemogućavalo normalno kretanje i obavljanje nužde. Nekoliko veterinara, šokirani njegovom veličinom izjavili su kako nešto slično nikad nisu vidjeli!

Srećom, nakon  rizične operacije uklanjanja tumora kakav se rijetko viđa, koja je koštala nekoliko tisuća dolara prikupljenih donacijama, Henry je preživio te je udomljen u novu obitelj!

Tužitelji tužbom protiv vlasnice sve druge vlasnike žele upozoriti kako je držanje ljubimaca velika odgovornost te da se o njima treba brinuti i kad su bolesni!

Ako nemaju novca za njihovo liječenje, za pomoć se mogu obratiti gradskim službama koje će im pomoći u financiranju liječenja. No, ako netko psa zbog bolesti izbaci na ulicu, mora znati da će zbog toga biti kažnjen!

Njegovu bivšu vlasnicu iz kalifornijskog grada Newport Beacha su proglasili krivom za zanemarivanje i zlostavljanje životinja, nepružanje adekvatne skrbi i ometanje istrage.

Dobila je kaznu od 56 dana društvenog rada, kaznu od 7346 dolara te obvezu odlaska na program prevencije zapostavljanja i zlostavljanja životinja u trajanju od 16 tjedana. 

Nažalost, Henry je uginuo nakon manje od godinu dana nakon operacije tumora kod privremenih udomitelja. 

Jedino što možemo reći je da je ipak tu zadnju godinu života proživio dostojanstveno i voljeno, onako kako svaki ljubimac zaslužuje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.