Nakon smrti sina život posvetio spašavanju napuštenih mačaka

Screenshot

CHRIS Arsenault, umirovljeni vlakovođa koji živi na Long Islandu tijekom zadnjih deset godina, koliko se bavi i spašavanjem maca lutalica, spasio je njih više od 300, a o mnogima još uvijek brine.

Sve je počelo 2006., nedugo nakon što mu je sin poginuo u prometnoj nesreći, kada je odlučio da u čast svog sina napravi nešto dobro.

Jednoga dana tako je naišao na koloniju od 30-ak bolesnih mačića koji su živjeli na ulici te im odlučio pomoći. Ali ne samo njima, već svim napuštenim mačkama! Otvorio im je vrata svog doma u sklopu kojeg je otvorio azil Happy Cat Sanctuary u kojem do udomljavanja brine o zlostavljanim uličnim mačkama.

Nažalost, kao i mnoge druge koji se bave spašavanjem životinja i njega susjedi smatraju čudakom, a već nekoliko puta posjetila ga je i "veterinarska inspekcija" koja u azilu nije pronašla ništa što bi ukazivalo da životinjama o kojima brine bilo što nedostaje.

Zahvaljujući donacijama ljubitelja životinja sve mačke o kojima brine redovito dobivaju jesti i piti, sve ih je sterilizirao, redovito ih posjećuje veterinar, a kako bi zadovoljile potrebe za vježbom, u dvorištu im je napravio mačju teretanu.

Kao najveći problem Arsenault ističe što zimi, kad je vani hladno, i mace ulaze u kuću, a sve njih ne može smjestiti u krevet na kojem on spava.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.