Apel iz Čakovca: Propucani pas i kujica s amputiranom nogom trebaju pomoć

Azil Prijatelji Čakovec

KRAJ studenoga u čakovečkom skloništu za napuštene životinje Prijatelji nije nimalo lak za gotovo 600 pasa koji ondje borave.

Osim što mjesečno trebaju više od 6 tona hrane, veterinarski računi često mjesečno prelaze i 35.000 kn.

Ove su godine udomili preko 500 pasa, što je izniman broj, ali novi psi redovito pristižu, a među njima sve češće oni teško ranjeni ili bolesni.

Taman su skupili dovoljno sredstva za pokriće liječenja teško bolesnog psa Rolanda iz romskog naselja, a u petak i subotu stigla su još dva teško ozlijeđena psa.

Prvi je dobio ime Hachiko i bio je seoski pas koji je redovno pratio djecu u školu i igrao se s njima, a iako nije imao svoj dom, imao je svoje ljude koji su ga redovito hranili i osigurali mu krov nad glavom. No to je nekome očito smetalo pa je propucao Hachika. 

Hachiko je u subotu bio na hitnoj operaciji kako bi mu se pokušala spasiti prednja noga jer su meci prilično oštetili kosti.
I taman kad je on bio na operaciji, stigao je poziv iz centra Murskog Središća s dojavom da u travi kraj ceste leži teško ozlijeđena kujica. 

Njezinu nogu veterinari nažalost ne mogu spasiti, morat će je amputirati. Operacija je zakazana za danas. Kujica je dobila ime Tracy.

Sklonište moli sve ljude dobrog srca da im pomognu u pokrivanju troškova za operacije i postoperativnu terapiju tih pasa, kao i za privremeni smještaj gdje bi se lakše oporavljali nego u samom skloništu.

Donacije možete uplatiti na IBAN HR3323400091116025375, model 02, poziv na broj 888, svrha uplate: za Hachika i Tracy, ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, ili paypalom na info@prijatelji-zivotinja.org

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.