Uštedite novac: 3 zamjene za pijesak za mačke

Foto: Shutterstock

JESTE li se ikad zapitali kako uštedjeti novac na pijesku za mačke? Vrlo je važno da kutija uvijek bude čista, što može biti veliki trošak. Međutim, postoji nekoliko stvari koje mogu zamijeniti standardni pijesak, a koje su možda i bolje za našu okolinu.

1. Novine
 
Jedan od najlakših načina da napravite zamjenu za pijesak za mačku je da koristite papir. Novina ima puno pa to može biti vrlo jeftin način, a vaša će ga mačka rado koristiti. Loša strana novina je to što će vam količinski trebati puno, ali možete i iskoristiti reklamni materijal koji vam često stiže. Novine isjeckajte, najbolje na duge i tanke trake.
 
2. Drvo
 
Ovo je prilično jeftin način da zamijenite pijesak. Drvo ima prirodan miris pa lako prekriva miris amonijaka iz mačjeg urina. Ako u se u vašoj blizini nalazi stolar, zamolite ga da vam sačuva otpatke od drveta.

3. Obični pijesak
 
On ne zadržava neprijatni miris urina, a za dodatnu zaštitu od takvih mirisa, dodajte šalicu sode bikarbone te dobro pomiješajte.
 
No, mačke mogu biti jako izbirljive po ovom pitanju. Zato, istražujte opcije zajedno sa svojim ljubimcem, kako biste otkrili što najviše odgovara njegovim potrebama.
 
Izvor: Zivotinje.rs
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.