Spustili ga nosilima: HGSS sa Snježnika spasio malaksalog psa

Foto: HGSS

HGSS je spasio još jedan život, ovoga puta radilo se o ljubimcu.

U nedjelju malo iza podneva na dežurni telefon HGSS Stanice Rijeka stigla je dojava o nezgodi na vršnom grebenu Snježnika. Zabrinuta vlasnica psa zamolila je za pomoć HGSS. Prema kazivanju vlasnice, pas je iznenada obolio, otekle su mu šapice, u potpunosti je malaksao i više nije mogao stajati na nogama.

Budući da Stanica Rijeka ima organiziranu pripravnost tijekom ljetnih mjeseci, odmah po dojavi tim gorskih spašavatelja krenuo je iz Rijeke prema vrhu Snježnika. U prvi mah činilo se da će biti dovoljno odnijeti psa rukama ili u ruksaku do vozila, no radilo se o odraslom mužjaku talijanskog mastifa te je transport bio moguć jedino upotrebom brdske nosiljke. Talijanski mastif ili Cane Corso jedna je od većih pasmina pasa koja teži i pedesetak kilograma.

Zbog specifičnosti životinjske fiziologije konzultiran je i veterinar kao bi se na najbolji način pružila prva pomoć unesrećenoj životinji. Pas je uz pratnju vlasnice sigurno spušten do Platka te je upućen na daljnju veterinarsku skrb.

Ovo je bila druga intervencija tijekom prošlog tjedna u kojoj je stanica Rijeka spašavala životinje. U četvrtak je pokrenuta akcija spašavanja zaglavljene koze iz stijene, no na kraju se koza bez pomoći spašavatelja uspjela izvući iz pogibeljne situacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.