Pas spasio slijepog vlasnika koji se onesvijestio i pao na tračnice metroa u New Yorku

Video: YouTube (AP)

CRNI labrador Orlando našao se ovoga tjedna u gotovo svim svjetskim medijima nakon što je u utorak hrabro skočio na tračnice podzemne željeznice na njujorškom Manhattanu i spasio svog slijepog vlasnika koji se onesvijestio i pao pred nadolazeći metro.

61-godišnji Cecil Williams išao je sa svojim psom vodičem kod zubara kada mu je pozlilo pa se onesvijestio i pao ravno na tračnice. Orlando je panično lajao te pokušao spriječiti pad, ali nije uspio. Zatim je skočio za njih te ga lizao i pokušavao probuditi.

Ležali su na tračnicama, a vlak je prešao preko njih



Williams je ošamućen ležao podignute glave na tračnicama, a skretničar Larmonth Smith je ispričao za New York Daily News da mu je više puta viknuo da sagne glavu. "Pas je sjedio točno ispred njega, kao da ga je čuvao", rekao je. Williams je u zadnji tren sagnuo glavu, kao i pas, pa su kola metro prešla preko njih.

"Zasluga tog psa je vrlo velika. Bio je nevjerojatan. Životinja ili čovjek normalno bi pobjegli, ali on je ostao na tračnicama", ispričao je.

"Jako sam dirnut. Imam osjećaj da Bog ima još neke planove za mene pa me poštedio. Ovdje sam s razlogom. Ovaj pas mi je spasio život", rekao je.

Orlando je bolnici sa svojim vlasnikom te i ondje stječe nove prijatelje. "Stalno je sa mnom i spašava mi život svakoga dana", rekao je Williams koji nije siguran zašto se točno onesvijestio, ali prima inzulin i druge lijekove pa je moguće da bi oni mogli biti uzrok.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.