Ne pokušavajte kod kuće: 4-mjesečnoj mački život spasila votka

Foto: Shutterstock

PROČITAJTE, ali nemojte pokušavati kod kuće.

Jedna mačka iz Engleske dokaz je kako votka može nekome i spasiti život. Naime, Missey ima 4 mjeseca i nedavno je u svom domu u Redcaru, doživjela vrlo traumatično iskustvo.
 
Naime, ona i njezina vlasnica, 27-godišnja Sara Stephenson, napadnute su ispred kuće, od grupe huligana. Banda je mački zatim dala antifriz te ju njime i polila i iako je Missey odmah dobro okupana, sljedeći je dan pokazala neke ozbiljne simptome bolesti. Kada je odvedena veterinaru, vlasnici su ostali šokirani činjenicom da je njihovom ljubimcu život spasila - votka. Točnije, pola litre votke s 38 posto alkohola, unesena u njezin sistem putem infuzije. I tretman je urodio plodom.
 
"Missey je bila jako pijana ta dva dana. Pokušavala je ustati, ali bi se stalno prevrnula", opisala je njezina vlasnica, a doktor je imao detaljnije objašnjenje. "Antifriz je vrlo otrovan za bubrege životinje, a mi smo iskoristili votku, jer etanol u alkoholu neutralizira sadržaj otrova."
 
"Promjena je čudesna. Missey je sada dobro, iako je užasno da je netko sposoban učiniti tako nešto ovako malenom i nevinom biću. Trebali bi biti u mogućnosti pustiti svog ljubimca van i ne brinuti oko toga da će se ovako nešto dogoditi. No, bitno da je ona sad dobro", zaključili su vlasnici.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.