Naučite psa da ne moli za hranu tijekom vašeg obroka

Foto: Shutterstock

VEĆINA vlasnika pasa se susreće s ovim problemom... Dok uživamo u obroku s obitelji i prijateljima, naš pas čeka ispod stola koji komadić hrane. Pročitajte kako jednostavno riješiti ovaj problem...

Mnogi štenci, koje lako motivira hrana, vjerojatno će početi sjediti ispod stola za vrijeme obroka, nadajući se kojem zalogaju. Problem se produbljuje kada im dajemo hranu i time ohrabrujemo takvo ponašanje.
 
Međutim, problem nije nerješiv. Sve što trebate napraviti jest pratiti sljedeće korake...
 
Prvo, stavite deku ili udobni krevetić za psa blizu stola, a na stol postavite nekoliko poslastica. Udaljite se nekoliko koraka od kreveta i recite psu da ode na mjesto i bacite mu poslasticu na krevetić. Pas će najvjerojatnije potrčati za poslasticom, a kada to napravi, recite mu da legne.
 
Zatim, sjedite za stol. Ako pas ustane s mjesta, vratite ga nazad na mjesto, istom metodom prethodno objašnjenom. U početku će vaš obrok često biti prekinut, kako biste vratili psa na mjesto, ali budite uporni i strpljivi. Svaki put kada pas priđe stolu, vratite ga na mjesto uz poslasticu.
 
Sljedeći korak jest da tražite psa da ostane na mjestu dvije sekunde, prije nego mu bacite poslasticu. Nastavite produživati vrijeme, prije nego što psa nagradite poslasticom za dobro ponašanje, a vi ćete uskoro moći završiti obrok na miru.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.